Aktualności

  • Pokarm dla duszy, czyli szkolne rekolekcje.

    „Patrz! Kładę dziś przed tobą życie i szczęście, śmierć i nieszczęście.” – te słowa, zaczerpnięte z Księgi Powtórzonego Prawa (30,15) mocno wybrzmiały podczas tegorocznych rekolekcji, … Czytaj dalej

    Czytaj dalej

  • Hiszpańskie przysmaki – churros i paella

    Jak powstają churros? Tego właśnie próbowaliśmy się dowiedzieć na naszej kulinarnej wycieczce. Zajęcia odbyły się w Alozainie, małej miejscowości położonej u stóp gór Sierra de … Czytaj dalej

    Czytaj dalej

  • Wokół stołu – kto wymyślił pierogi?

    Nie sposób dociec. Nadziewanie kawałka ciasta farszem i gotowanie go to technika znana od wieków zarówno w Europie i w Azji. W Chinach jada się … Czytaj dalej

    Czytaj dalej

  • Jak zorganizować stół bufetowy?

    Na takie pytanie usiłowali odpowiedzieć uczniowie klasy drugiej technikum w zawodach: technik żywienia i usług gastronomicznych i technik usług kelnerskich. Uczniowie w ramach modułów: sporządzanie i … Czytaj dalej

    Czytaj dalej

  • Hiszpańskie kroniki stażystów – nie ma jak w pracy!

    Projekt Erasmus+ „Dobry staż – dobry start”Stażyści w Benalmadenie nie tylko zwiedzają ciekawe miejsca południowej Hiszpanii, ale przede wszystkim ciężko i sumiennie pracują w restauracjach, … Czytaj dalej

    Czytaj dalej

  • Szkolny Konkurs Matematyczny rozstrzygnięty!

    14 marca obchodzimy Światowy Dzień Liczby Pi. Z tej okazji w naszej szkole został zorganizowany konkurs. Zadaniem uczestników było przedstawić w ciekawy sposób liczbę Pi w postaci plakatu, … Czytaj dalej

    Czytaj dalej