Uczennice klasy IV technikum w zawodzie technik technologii żywności: Julia Bogaczyk, Paulina Izdebska, Gabriela Niezgodzka oraz Agnieszka Solon zostały finalistkami etapu centralnego XXIII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o … Czytaj dalej
Światowy Dzień Świadomości Autyzmu przypada co roku 2 kwietnia. Nasza szkoła już w piątek włączyła się w obchody dnia osób z autyzmem.Solidaryzując się z osobami … Czytaj dalej
W wiosennym turnieju tenisa, w internacie najlepsi okazali się:W kategorii dziewcząt: I miejsce Joanna KoniecznaII miejsce Emilia TrybusIII miejsce Maja Wójcik W kategorii chłopców : I … Czytaj dalej
„Patrz! Kładę dziś przed tobą życie i szczęście, śmierć i nieszczęście.” – te słowa, zaczerpnięte z Księgi Powtórzonego Prawa (30,15) mocno wybrzmiały podczas tegorocznych rekolekcji, … Czytaj dalej
Jak powstają churros? Tego właśnie próbowaliśmy się dowiedzieć na naszej kulinarnej wycieczce. Zajęcia odbyły się w Alozainie, małej miejscowości położonej u stóp gór Sierra de … Czytaj dalej
Nie sposób dociec. Nadziewanie kawałka ciasta farszem i gotowanie go to technika znana od wieków zarówno w Europie i w Azji. W Chinach jada się … Czytaj dalej