Jak powstają churros? Tego właśnie próbowaliśmy się dowiedzieć na naszej kulinarnej wycieczce. Zajęcia odbyły się w Alozainie, małej miejscowości położonej u stóp gór Sierra de … Czytaj dalej
Nie sposób dociec. Nadziewanie kawałka ciasta farszem i gotowanie go to technika znana od wieków zarówno w Europie i w Azji. W Chinach jada się … Czytaj dalej
Na takie pytanie usiłowali odpowiedzieć uczniowie klasy drugiej technikum w zawodach: technik żywienia i usług gastronomicznych i technik usług kelnerskich. Uczniowie w ramach modułów: sporządzanie i … Czytaj dalej
Projekt Erasmus+ „Dobry staż – dobry start”Stażyści w Benalmadenie nie tylko zwiedzają ciekawe miejsca południowej Hiszpanii, ale przede wszystkim ciężko i sumiennie pracują w restauracjach, … Czytaj dalej
14 marca obchodzimy Światowy Dzień Liczby Pi. Z tej okazji w naszej szkole został zorganizowany konkurs. Zadaniem uczestników było przedstawić w ciekawy sposób liczbę Pi w postaci plakatu, … Czytaj dalej
Niedzielny poranek przywitał nas, stażystów projektu Erasmus+ „Dobry staż – dobry start”, deszczowymi chmurami, więc z pewną nieśmiałością, ale wielkim zapałem wyruszyliśmy na kolejną wyprawę. … Czytaj dalej