Powrót do zbóż pradawnych

„Zboża najwyższej jakości – Powrót do zbóż pradawnych” to temat IV edycji Ogólnopolskiego Konkursu dla uczniów Szkół o profilu Spożywczym, który odbył się 12 marca w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju.

Uczestnicy w dwuosobowych zespołach mieli za zadanie przygotować zestaw obiadowy z zupą i deserem lub przystawką z dodatkiem produktów zbożowych (kucharz) oraz upiec chleb i bułki (piekarz).

W kategorii kucharz II miejsce zdobyli Żaneta Wójcik oraz Szymon Rzepka z II i III klasy technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Również II miejsce w kategorii piekarz zajęły Marlena Krukar i Magdalena Buczyńska z klasy II branżowej szkoły I stopnia w zawodzie cukiernik.

Uczniów do konkursu przygotowali Wioletta Aszklar i Krzysztof Stasik