Kolejne sukcesy na olimpiadzie

Uczniowie „Gastronomika” po raz drugi uczestniczyli w Olimpiadzie Wiedzy o Mleku i Mleczarstwie, która odbyła się w dniach 10-12 marca 2025 r. we Włoszczowie. Naszą szkołę reprezentowały uczennice kształcące się w zawodzie technik technologii żywności: Barbara Chrebor, Julia Warchoł, Anna Koperstyńska oraz Jagoda Chochołek z klasy czwartej.

Jagoda Chochołek zdobyła tytuł laureata, natomiast Julia Warchoł i Barbara Chrebor uzyskały tytuł finalisty XLVII Olimpiady Wiedzy o Mleku i Mleczarstwie. Dzięki swoim osiągnięciom uczennice otrzymały zaświadczenia uprawniające do przyjęcia na pierwszy rok studiów na Wydziale Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie. Dodatkowo zwolniono je z części pisemnej egzaminu zawodowego na kierunku technik technologii żywności, uzyskując wynik 100%. Każdy z uczestników został również nagrodzony cennymi upominkami.

Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów! Uczennice do olimpiady przygotowały Panie Iwona Sikorowicz i Marta Szelc.