Uczniowie technikum w zawodzie technik technologii żywności kolejny raz wzięli udział w Olimpiadzie Wiedzy o Żywności.
Do etapu centralnego zakwalifikowało się 147 uczestników z całej Polski, wśród nich znaleźli się uczniowie klasy piątej: Bartłomiej Długosz, Zuzanna Krysik i Mateusz Prajznar. Konkurs przebiegał dwuetapowo. Najpierw odbyła się część pisemna, w której Zuzanna Krysik zdobyła 18 miejsce i uzyskała tytuł finalisty olimpiady. Natomiast Bartłomiej Długosz i Mateusz Prajznar przeszli do etapu ustnego, zmagania miały miejsce w Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu. Bartłomiej zajął 4 miejsce, a Mateusz miejsce 5. Obydwaj uczniowie otrzymali tytuł laureata II stopnia oraz cenne nagrody rzeczowe.
Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów. Uczniowie do olimpiady przygotowywali się pod kierunkiem nauczycielek zawodu – Iwony Sikorowicz i Marty Szelc.
![](https://zsgh.pl/wp-content/uploads/2024/03/431075026_788157506055650_6030719162053873114_n-1024x678.jpg)
![](https://zsgh.pl/wp-content/uploads/2024/03/01.jpg)
![](https://zsgh.pl/wp-content/uploads/2024/03/431365302_400796589347199_2272402773073053682_n-1024x678.jpg)
![](https://zsgh.pl/wp-content/uploads/2024/03/431266545_383007147825411_798731462796776087_n-1024x678.jpg)
![](https://zsgh.pl/wp-content/uploads/2024/03/431174003_217711994738509_2199616735890043396_n-733x1024.jpg)