Uczniowie „Gastronomika” po raz pierwszy wzięli udział w Olimpiadzie Wiedzy o Mleku i Mleczarstwie, która odbyła się w dniach 13-15 marca 2024 r. w Kutnie. W konkursie reprezentowali nas uczniowie kształcący się w zawodzie technik technologii żywności – Barbara Chrebor z klasy trzeciej oraz Bartłomiej Długosz, Mateusz Prajznar i Weronika Wojtuń z klasy piątej.
Tytuł finalisty XLVI Olimpiady Wiedzy o Mleku i Mleczarstwie uzyskali: Bartłomiej Długosz, Mateusz Prajznar i Weronika Wojtuń – w nagrodę otrzymali zwolnienie z części pisemnej egzaminu zawodowego z kwalifikacji technik technologii żywności z wynikiem 100%. Ponadto wszyscy uczestnicy otrzymali nagrody rzeczowe.
Serdecznie gratulujemy i życzymy kolejnych sukcesów! Uczniowie do olimpiady przygotowywali się pod kierunkiem nauczycielek zawodu – Iwony Sikorowicz i Marty Szelc.
![](https://zsgh.pl/wp-content/uploads/2024/03/03-1024x1003.jpg)
![](https://zsgh.pl/wp-content/uploads/2024/03/04-682x1024.jpg)
![](https://zsgh.pl/wp-content/uploads/2024/03/05-737x1024.jpg)
![](https://zsgh.pl/wp-content/uploads/2024/03/06.jpg)
![](https://zsgh.pl/wp-content/uploads/2024/03/432680717_382028868128868_8779326188705435736_n-768x1024.jpg)
![](https://zsgh.pl/wp-content/uploads/2024/03/429787478_351697910543321_3626944593187057015_n-768x1024.jpg)
![](https://zsgh.pl/wp-content/uploads/2024/03/02-984x1024.jpg)