Podczas XIX Międzynarodowego Konkursu „Sweetcup”, który odbył się 6 października 2022 roku w Preszowie na Słowacji, nasi uczniowie reprezentowali szkołę w kategoriach: cukiernik, kucharz, barista. Tematem przewodnim konkursu był „ Powiew jesieni”. W konkursie rywalizowało ze sobą 64 uczestników ze Słowacji, Czech i Polski. Patrycja Zając, uczennica klasy czwartej w zawodzie technik technologii żywności, zdobyła srebrny medal w kategorii cukiernik za tort „Dar jesieni”. Jej asystentem podczas pracy była Zuzanna Krysik, uczennica klasy czwartej. Złoty medal zdobyła Karolina Szwast, uczennica klasy trzeciej w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, która startowała w kategorii kucharz i wykonała deser „Skarb jesieni”. W kategorii barista swoje umiejętności zaprezentowała Wiktoria Nycz, uczennica klasy czwartej w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, która wykonała i podała 4 porcje espresso, 4 porcje cappuccino ze wzorem Latte Art, w czasie nieprzekraczającym 15 minut. Wiktoria dołączyła do grona zwycięzców, zdobywając srebrny medal. Uczniów do konkursu przygotowały pani Małgorzata Buczek, pani Małgorzata Zajdel, pani Marta Szelc i pani Iwona Sikorowicz.
Gratulujemy wszystkim zwycięzcom oraz ich opiekunom i życzymy kolejnych sukcesów.