Uczniowie klasy III Szkoły Podstawowej w Iwoniczu-Zdroju wraz z nauczycielkami paniami Urszulą Telesz i Joanną Szwast uczestniczyli w warsztatach ,,Jesienne warzywa na naszych stołach”. Zajęcia miały na celu propagowanie zdrowego żywienia z wykorzystaniem najbardziej popularnych jesiennych warzyw i owoców.
Trzecioklasiści współpracowali z uczniami klasy I BC oraz klasy II TŻC, Anną Koperstyńską i Jagodą Chochołek, które reprezentowały kółko cukiernicze. Pracowali w trzech grupach – przygotowali smakołyki z darów jesieni: muffinki marchewkowe i jabłkowe dekorowane marmoladką z dyni i spiralkami z marchewki; surówkę z dyni, marchwi i jabłek z dodatkiem miodu i orzechów włoskich oraz odżywczy napój typu ,,Kubuś”.
Uczniowie pracowali z dużym zaangażowaniem, a na koniec brali udział w degustacji przygotowanych pyszności. Zajęcia przygotowały panie Małgorzata Buczek i Małgorzata Zajdel.