Poznawanie tajników zawodu jest ważnym elementem nauki, dlatego 29.09.2022 roku klasa I BC pod opieką pani Wioletty Aszklar i wychowawcy Aldony Pruskiej uczestniczyła w wycieczce dydaktycznej do zakładu cukierniczego.
Odwiedziliśmy cukiernię „Jagusia” w Krośnie. Podczas wizyty mieliśmy okazję zobaczyć funkcjonowanie zakładu cukierniczego. Przyglądaliśmy się jak wygląda wyrabianie, produkcja, zdobienie wielu rodzajów ciast oraz lodów. Z zainteresowaniem obserwowaliśmy i poznawaliśmy pracę wykwalifikowanych cukierników, a także nowoczesnych maszyn ułatwiających skomplikowaną pracę cukiernika.
Wszystkim najbardziej podobała się ostatnia część wycieczki związana z degustacją wyrobów cukierniczych – pysznych pączków, drożdżówek, makaroników, lodów i innych słodkości. Było pysznie i bardzo słodko. Serdecznie dziękujemy cukierni „Jagusia” za przyjęcie naszej grupy i poczęstunek.