Jak powstają churros? Tego właśnie próbowaliśmy się dowiedzieć na naszej kulinarnej wycieczce. Zajęcia odbyły się w Alozainie, małej miejscowości położonej u stóp gór Sierra de las Nieves. Churros to tradycyjna hiszpańska słodka przekąska – chrupiące ciasteczka podawane z gorącą czekoladą. Okazało się, że ich wykonanie nie jest takie proste. Co prawda Bartkowi i Miłoszowi udało się je wycisnąć i usmażyć, ale przepis na idealne ciasto pozostał tajemnicą.
Nauczyliśmy się też sporządzać paelle. Wspólnie z Salvadorem nasi kucharze na ogromnej patelni przygotowali wersję z wieprzowiną i owocami morza dla 40 osób. Zwieńczeniem naszych wysiłków była oczywiście degustacja – najprzyjemniejszy moment całej wycieczki.
Jak wrócimy, nauczymy Was, jak robić tradycyjne churros i jak smakuje prawdziwa paella.