Zdjęcia i opisy naszych dwóch projektów zostały dostrzeżone i nagrodzone w konkursie Selfie+ 2020. Zdobyliśmy wyróżnienia i nagrody, które pomogą nam lepiej realizować i utrwalać kolejne projekty w programie Erasmus+ i PO WER.

Kategoria konkursowa: „Europejskie wartości w moim projekcie”

Zdjęcie: „WIDZĘ – ROZUMIEM – SZANUJĘ”

Miejsca historyczne, zabytki architektury, tradycje narodów, lokalne zwyczaje, życie codzienne, sztuka uliczna – to wszystko nas definiuje, wyróżnia i jednoczy. W ten sposób każdy bez względu na pochodzenie, narodowość, płeć, wyznanie ma prawo wyrażać siebie, pamiętać o rzeczach ważnych, dzielić się emocjami, wymieniać doświadczeniami. Podczas projektu poznajemy wiele z tych rzeczy i uczymy się je szanować. Im więcej miejsc zobaczymy, im więcej ludzi spotkamy, im więcej wspólnych rzeczy zrobimy, tym lepiej zrozumiemy, tym więcej zaakceptujemy i lepiej będziemy współpracować. Park Narodów w Lizbonie, przypomina nam jak ważne jest dbanie o harmonię w Europie i świecie, jak cenny w budowaniu wspólnoty jest potencjał każdego narodu i jak istotna jest dbałość o naszą planetę. Na zdjęciu stażystki projektu „Zawodowo doskonali”,  ZSGH Iwonicz-Zdrój. Rzeźba w tle powstała z odpadów wydobytych z mórz i oceanów, przypomina, jak wiele zależy od wspólnych działań. Na zdjęciu nasze lizbońskie stażystki Andżela, Kamila i Wiktoria w trakcie gry terenowej „Moja Lizbona” w projekcie „Zawodowo doskonali/Practically perfect”

 

Kategoria konkursowa: „Twój projekt w jednym ujęciu”

Zdjęcie: „MY TEZ BĘDZIEMY MISTRZAMI”

Być tak dobrym zawodowo, jak to możliwe, uczyć się od najlepszych, poznawać, smakować, próbować, naśladować i eksperymentować – to cele projektu “Skarby regionów Europy/Treasure regions” zrealizowane przez uczestników podczas 4 tygodni stażu we Włoszech, Hiszpanii i Bułgarii. Poza pracą w wybranych miejscach stażu, każda grupa zobaczyła produkcję lokalnych produktów – serów, wina, wędlin, octu balsamicznego i oliwy, a także wzięła udział w kursach gotowania typowych potraw regionu. Kursy poprowadzili doświadczeni kucharze z wieloletnim doświadczeniem, którzy umiejętnie przekazali swoją wiedzę i podzielili się pasją do gotowania. Na zdjęciu dwójka stażystów, Sabina i Mateusz, z doskonałymi szefami kuchni prowadzącymi zajęcia kulinarne w regionie Emilia Romagna, tuż po własnoręcznym zrobieniu pysznego tagliatelle i tortellini. Projekt “Skarby regionów Europy/Treasure regions” był zrealizowany w ZSGH w Iwoniczu-Zdroju w latach 2016- 2018 w ramach programu PO WER.