Pod takim hasłem przebiegał VI Gminny Konkurs Kulinarny zorganizowany 22 marca 2019 roku przez Zespół Szkół im. A. Fredry w Odrzykoniu. Tematem tegorocznej edycji były potrawy wielkanocne, które popisowo wykonały wszystkie zgłoszone do konkursu drużyny ze szkół podstawowych i gimnazjów. Wśród przygotowanych potraw królowały jajka nadziewane pastami, mazurki i baby, ale największe zainteresowanie wzbudziła chrzanica. Wszystkie potrawy były prezentowane na pięknie nakrytych stołach, gdzie nie brakowało wielkanocnych akcentów. Jury konkursowe, w pracach którego uczestniczyła p. Agnieszka Topolska, nie miało łatwego zadania ze względu na bardzo wysoki poziom. Podczas zmagań konkursowych uczniowie Zespołu Szkół w Odrzykoniu brali udział w prelekcji na temat wartości owoców i warzyw, którą przygotowała pani Marta Szelc. Kulminacyjnym punktem był jak co roku występ naszych kelnerów. Tym razem uczniowie klasy III THK: Angelika Boroń, Liliana Lenik oraz Łukasz Turek wykonali pokaz synchroniczny, Mateusz Michna- flambirowanie a wszystko pod czujnym okiem pani Marty Fejkiel. Zainteresowani lub zainspirowani naszą szkołą uczniowie z Odrzykonia mieli okazję zapoznania się z ofertą edukacyjną przy naszym stoliku, gdzie odpowiedzi udzielała uczennica Katarzyna Inglot.