W dniu 12.03.2018 r. Adrianna Jurczak i Wojciech Marek reprezentowali naszą szkołę w finale IV Kulinarnego Pucharu Śląska Szkół Gastronomicznych w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach, podczas wydarzenia Gastro-Silesia/Food Show. Do finału zakwalifikowało się tylko 12 szkół z całej Polski.
Uczestnicy mieli do dyspozycji produkty znajdujące się w spiżarni, a składniki główne, które musieli wykorzystać do przygotowania swojego dania konkursowego były dla nich niespodzianką, bo znajdowały się w black box’ie.
Nasi uczniowie wykonali „Fantazyjną roladkę drobiową podaną z aromatyzowaną czerwoną kapustą i kudłatymi kluskami w asyście sosu z soku czerwonej kapusty”. W klasyfikacji ogólnej nasi młodzi kucharze zajęli VI miejsce. Za udział w finale uczniowie otrzymali wartościowe nagrody. Uczniowie do konkursu byli przygotowywani przez panią Wiolettę Aszklar i panią Martę Szelc .