Z Pawłem Dobrzańskim o kulinarnych pasjach

Bardzo miło było nam gościć w murach szkoły pana Pawła Dobrzańskiego, przedsiębiorcę z branży gastronomicznej z Podkarpacia, który z Targowisk wypłynął na szerokie wody stolicy. Pan Paweł jest absolwentem Technikum Gastronomicznego w ZSGH, właścicielem i szefem restauracji POSMAKUJ WARSZAWA, POSMAKUJ KROSNO, BISTRO POSMAKUJ W KROŚNIE oraz firmy cateringowej WYTWÓRNIA SMAKU s.c. a także KAWIARNI W WYTWÓRNI FILMÓW DOKUMENTALNYCH NA UL. CHEŁMSKIEJ w Warszawie.

Ponadto znany jest szerszej publiczności za sprawą programów kulinarnych „Spotkanie ze smakiem” i „Życie ze smakiem”, w których wraz z Pascalem Brodnickim w sposób ciekawy i dowcipny przybliżają widzom tajniki gotowania i przyprawiania potraw. Dużą popularność przyniosła mu także podróż przez największy kontynent świata, czyli udział w telewizyjnym show „Azja Express” w drużynie z Pascalem.

Pomimo bardzo napiętego grafiku pan Paweł zgodził się odwiedzić młodszych kolegów po fachu aby opowiedzieć o swoich pasjach, dochodzeniu do sukcesu, zakładaniu firmy i możliwościach, jakie daje gastronomiczne wykształcenie. W wywiadzie, przeprowadzonym przez Julię i Kamilę, podzielił się swoimi spostrzeżeniami dotyczącymi pracy w branży gastronomicznej, udzielił bardzo trafnych wskazówek dotyczących filozofii życiowej i podejścia do pracy, rodziny, wypoczynku, telewizji. Wiemy już, że niezależnie od tego, gdzie nas rzuci los, najważniejsze są relacje z innymi ludźmi a w zespole każda osoba jest ważna.

Dziękujemy bardzo serdecznie za poświęcony nam czas. Jesteśmy pod wrażeniem szerokiego wachlarza działań pana Pawła i ufamy, że chociaż niektórym z nas uda się pójść tym tropem i osiągnąć sukcesy w branży, która jest również i naszą pasją.

8 lutego 2019|