Aktualności

  • Warsztaty pieczenia chleba w Miejscu Piastowym

    Dużo radości i niesamowitych wrażeń dostarczyliśmy maluchom z przedszkola w Miejscu Piastowym podczas warsztatów pieczenia chleba. Dzieci poznały historię chleba oraz proces jego produkcji. Z … Czytaj dalej

    Czytaj dalej

  • Pożegnanie z Andaluzją

    Ostatni tydzień stażu w Sewilli był bardzo aktywny i pracowity. W sobotę udaliśmy się na wycieczkę do Kadyksu. Na samym początku zwiedzaliśmy miasto. Naszą uwagę … Czytaj dalej

    Czytaj dalej

  • Dziedzictwo kuchni kresowej

    Warsztaty dla szkół gastronomicznych „Kulinarne tradycje kresowe” odbyły 11 października w Baszni Dolnej w ramach Festiwalu Dziedzictwa Kresów 2024.  Prowadzili je edukatorzy z Muzeum Pałacu … Czytaj dalej

    Czytaj dalej

  • Obsługa gości – lekcja otwarta

    „Obsługa gości podczas przyjęć okolicznościowych organizowanych w części gastronomicznej hotelu” tak brzmiał temat lekcji otwartej przeprowadzonej w naszej szkole. Zajęcia, w których uczestniczyła pani dyrektor, … Czytaj dalej

    Czytaj dalej

  • Nasze hiszpańskie staże

    W październiku 2024 roku 14-osobowa grupa uczniów z naszej szkoły w ramach projektu FERS „Praktyka czyni mistrza” odbywa staż w słonecznej Sewilli. W sercu Andaluzji poznają bogactwo kulturowe Hiszpanii … Czytaj dalej

    Czytaj dalej

  • Powiatowe obchody Dnia Edukacji Narodowej

    Powiatowe obchody Dnia Edukacji Narodowej odbyły się 16 października w  Zespole Szkół w Iwoniczu. Podczas uroczystości dyrektorom i nauczycielom zostały wręczone nagrody starosty krośnieńskiego, który … Czytaj dalej

    Czytaj dalej