Aktualności

  • Projekt „Lekcje z ZUS”

    W roku, w którym Zakład Ubezpieczeń Społecznych obchodził swoje 90. urodziny, nasza szkoła, po raz pierwszy, włączyła się w ogólnopolski projekt „Lekcje z ZUS”. Dzięki … Czytaj dalej

    Czytaj dalej

  • „PODRÓŻE Z KLASĄ”, czyli wycieczka uczniów „Gastronomika” do Trójmiasta

    Trzy dni spędzone na Pomorzu: w Gdyni, Sopocie i Gdańsku to dla nas uczestników wycieczki niezapomniane chwile i wrażenia. Wycieczka została zorganizowana w ramach przedsięwzięcia … Czytaj dalej

    Czytaj dalej

  • Warsztaty pieczenia chleba w Miejscu Piastowym

    Dużo radości i niesamowitych wrażeń dostarczyliśmy maluchom z przedszkola w Miejscu Piastowym podczas warsztatów pieczenia chleba. Dzieci poznały historię chleba oraz proces jego produkcji. Z … Czytaj dalej

    Czytaj dalej

  • Pożegnanie z Andaluzją

    Ostatni tydzień stażu w Sewilli był bardzo aktywny i pracowity. W sobotę udaliśmy się na wycieczkę do Kadyksu. Na samym początku zwiedzaliśmy miasto. Naszą uwagę … Czytaj dalej

    Czytaj dalej

  • Dziedzictwo kuchni kresowej

    Warsztaty dla szkół gastronomicznych „Kulinarne tradycje kresowe” odbyły 11 października w Baszni Dolnej w ramach Festiwalu Dziedzictwa Kresów 2024.  Prowadzili je edukatorzy z Muzeum Pałacu … Czytaj dalej

    Czytaj dalej

  • Obsługa gości – lekcja otwarta

    „Obsługa gości podczas przyjęć okolicznościowych organizowanych w części gastronomicznej hotelu” tak brzmiał temat lekcji otwartej przeprowadzonej w naszej szkole. Zajęcia, w których uczestniczyła pani dyrektor, … Czytaj dalej

    Czytaj dalej