XXV Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności

Uczniowie technikum w zawodzie technik technologii żywności kolejny raz wzięli udział w Olimpiadzie Wiedzy o Żywności.

Do etapu centralnego zakwalifikowało się 147 uczestników z całej Polski, wśród nich znaleźli się uczniowie klasy piątej: Bartłomiej Długosz, Zuzanna Krysik i Mateusz Prajznar. Konkurs przebiegał dwuetapowo. Najpierw odbyła się część pisemna, w której Zuzanna Krysik zdobyła 18 miejsce i uzyskała tytuł finalisty olimpiady. Natomiast Bartłomiej Długosz i Mateusz Prajznar przeszli do etapu ustnego, zmagania  miały miejsce w Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu. Bartłomiej  zajął 4 miejsce, a Mateusz miejsce 5. Obydwaj uczniowie otrzymali tytuł laureata II stopnia oraz cenne nagrody rzeczowe.

Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów. Uczniowie do olimpiady przygotowywali się pod kierunkiem nauczycielek zawodu – Iwony Sikorowicz i Marty Szelc.