O szkole
W dniu 12.03.2018 r. Adrianna Jurczak i Wojciech Marek reprezentowali naszą szkołę w finale IV Kulinarnego Pucharu Śląska Szkół Gastronomicznych w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach, podczas wydarzenia Gastro-Silesia/Food Show. Do finału zakwalifikowało się tylko 12 szkół z całej Polski.
Uczestnicy mieli do dyspozycji produkty znajdujące się w spiżarni, a składniki główne, które musieli wykorzystać do przygotowania swojego dania konkursowego były dla nich niespodzianką, bo znajdowały się w black box’ie.
Nasi uczniowie wykonali „Fantazyjną roladkę drobiową podaną z aromatyzowaną czerwoną kapustą i kudłatymi kluskami w asyście sosu z soku czerwonej kapusty". W klasyfikacji ogólnej nasi młodzi kucharze zajęli VI miejsce. Za udział w finale uczniowie otrzymali wartościowe nagrody. Uczniowie do konkursu byli przygotowywani przez panią Wiolettę Aszklar i panią Martę Szelc .
http://zsgh.pl/szkola/index.php?option=com_content&view=article&id=3063:mlodzi-kucharze-w-finale-iv-kulinarnego-pucharu-slaska&catid=113&Itemid=902#sigProId683ecff63d