24 i 25 listopada uczniowie i nauczyciele naszej szkoły uczestniczyli w obsłudze gastronomicznej sympozjum naukowego ,,Praca socjalna a wychowanie’’, zorganizowanego przez Michalicki Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Miejscu Piastowym. Naszym zadaniem było przygotowanie dla uczestników konferencji posiłków i słodkości. Przygotowaliśmy wystawne menu, w skład którego wchodziły dania zimne i gorące oraz ciasta i desery. Wszystkie potrawy prezentowaliśmy na stołach bankietowych.
O szkole
Wydarzenia - Aktualności
20 listopada w ZS w Iwoniczu odbyła się Powiatowa Licealiada w tenisie stołowym drużynowym. Obie nasze drużyny zarówno dziewcząt jak i chłopców, po niezwykle zaciętej walce, w imponującym stylu wywalczyły I miejsca. Dziewczęta wystąpiły w składzie: Iwona Orlińska, Wiktoria Guzik, natomiast chłopców reprezentowali Bartłomiej Wiśniewski i Piotr Wołczański.
Dnia 16.11.2017 r. w naszej szkole odbył się finał szkolnego konkursu kulinarnego o „Puchar Dyrektora” podczas, którego uczniowie zostali wyróżnieni dyplomami i nagrodami za zajęcie czołowych miejsc. Zadaniem młodych adeptów sztuki kulinarnej było przygotowanie według własnego pomysłu dania głównego z drobiu oraz wkomponowanie w swoją potrawę zestawu surowców przygotowanych przez organizatora konkursu na zasadzie „blackbox-u”. Uczniowie byli oceniani przez dwie komisje: techniczną i degustacyjną. Jury po zsumowaniu punktów wyłoniło zwycięzców.
W niedzielę 12.11.2017 r. w sali kina „Wczasowicz” w Iwoniczu-Zdroju nastąpiło rozstrzygnięcie konkursu: „Aby umarli mogli żyć”, ogłoszonego przez Muzeum Historii Polski, w ramach programu „Patriotyzm Jutra”, realizowanego przez Iwonickie Stowarzyszenie „Ocalić od zapomnienia”.
Obchody Dnia Niepodległości tradycyjnie rozpoczęliśmy uroczystą Mszą Świętą w intencji Ojczyzny oraz zmarłych nauczycieli, uczniów i pracowników naszej szkoły . Następnie, w asyście pocztu sztandarowego, nauczyciele i uczniowie przeszli do sali kina „Wczasowicz”, gdzie obejrzeli montaż słowno – muzyczny Ku niepodległej, w wykonaniu uczniów klasy III TŻa.
ANGELIKA PARADYSZ z kl. III i PAULINA WILUSZ z kl. IV technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych zwyciężyły w eliminacjach szkolnych XXII edycji Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Uczennice sprawdzą swoje siły na etapie okręgowym, który odbędzie się 12 stycznia 2018 r. w Zespole Szkół Spożywczych w Rzeszowie.