Dokumenty do pobrania:
O szkole
Wydarzenia - Aktualności
Uczniowie naszej szkoły klasy III Technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w maju opuścili mury szkoły aby udać się na miesięczne praktyki zawodowe. Na praktykach każdy mógł wykazać się swoją „pasją”, której uczył się w szkole przez 3 poprzednie lata, oraz nauczyć się wielu ciekawych i nowoczesnych technik wykonywania jak również serwowania zamówionych dań.
Każda majowa praktyka to ogrom doświadczenia, milion niezapomnianych wspomnień i życiowych przygód...
Maj – miesiąc praktyki zawodowej... Czekaliśmy na to całe 3 lata ! Po perfekcyjnym przygotowaniu nas do wykonywania swoich zawodów, mogliśmy wybierać swoje wymarzone miejsca miesięcznych praktyk. Były to zakłady mniej lub bardziej oddalone od Iwonicza-Zdroju.
Read moreZakończenie roku szkolnego 2014/2015 tradycyjnie rozpoczęliśmy Mszą Świętą w Kościele parafialnym p. w. Św. Iwona w Iwoniczu-Zdroju. O 9.30. zebraliśmy się na boisku szkolnym, aby podsumować całoroczną pracę. Po wprowadzeniu sztandaru i odśpiewaniu Mazurka Dąbrowskiego przedstawiciele Samorządu Uczniowskiego, Aneta Hunia i Karol Borek powitali wszystkich zgromadzonych i podziękowali za wspólnie spędzony rok w murach „Gastronomika” dyrekcji, gronu pedagogicznemu, pracownikom obsługi i administracji oraz tym, którzy uczęszczają do naszej szkoły i rozsławiają jej dobre imię.
W dniu 11 czerwca 2015 roku odbył się w naszej szkole konkurs pod hasłem „ Czy znasz savoir-vivre”. Konkurs skierowany był do gimnazjalistów, ale ze względu na niewielkie zainteresowanie został rozegrany jako konkurs międzyszkolny, z udziałem hotelarek z klasy I THKŻ.
W dniach 26-30.05.2015r. odbyliśmy wycieczkę do Gdańska, finansowaną z projektu "Podkarpacie stawia na zawodowców". Głównym celem wyjazdu był udział w Targach Piekarstwa, Cukiernictwa i Lodziarstwa „Baltpiek”. Podczas targów znakomici kucharze oraz mistrzowie piekarstwa i cukiernictwa dzielili się z uczestnikami swoją wiedzą i doświadczeniem. Odbyły się szkolenia i wykłady na temat produkcji deserów, prowadzenia biznesu w branży gastronomicznej, zasad prawidłowego żywienia człowieka itp.