Styl angielski w cukiernictwie był tematem kolejnego szkolenia, jakie zostało przeprowadzone w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju W lutym 2015 r. w ramach projektu "Podkarpacie stawia na zawodowców", współfinansowanego przez Unię Europejską, ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Read moreProjekty UE
Podkarpacie stawia na zawodowców
Uczniowie Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju W grudniu 2014 r. uczestniczyli w kolejnym szkoleniu w ramach projektu "Podkarpacie stawia na zawodowców", współfinansowanego przez Unię Europejską, ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. Młodzież miała możliwość wzięcia udziału w szkoleniu z karmelu.
Read moreStyczeń w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju był kolejnym miesiącem szkoleń, w których uczestniczyli pracownicy i uczniowie w ramach projektu "Podkarpacie stawia na zawodowców", współfinansowanego przez Unię Europejską, ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Szkolenie z obsługi drukarki spożywczej przeznaczone było dla nauczycieli. Celem tego szkolenia było zapoznanie z obsługą drukarki i techniką tworzenia fotodekoracji na papierze spożywczym z wykorzystaniem barwników spożywczych.
W okresie ferii zimowych W lutym 2015 r. młodzież Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju uczestniczyła w praktyce zawodowej przeprowadzonej w ramach projektu "Podkarpacie stawia na zawodowców", współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego.
Read moreUczniowie Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju W marcu 2015 r. uczestniczyli w kolejnym "słodkim" szkoleniu w ramach projektu "Podkarpacie stawia na zawodowców", współfinansowanego przez Unię Europejską, ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Tematem szkolenia, w którym uczestniczyli uczniowie i uczennice z klasy II Techniukum w zawodzie technik technologii żywności z kwalifikacją cukierniczą były desery.
W roku szkolnym 2014/2015 w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju kontynuowana jest realizacja projektu "Podkarpacie stawia na zawodowców", współfinansowanego przez Unię Europejską, ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. Tym razem działania skierowane są na wprowadzenie innowacji programowej w nowym zawodzie technik technologii żywności z kwalifikacją cukierniczą, dotyczącej nowych trendów w cukiernictwie - sporządzania deserów - Sweet Shotów. W ramach projektu została zaplanowana modernizacja bazy kształcenia. Między innymi przeprowadzona zostanie modernizacja pracowni na 16 stanowisk roboczych dla kwalifikacji cukierniczej, zakup sprzętu do pracowni, materiałów i surowców do wykonywania ćwiczeń, doposażenie pracowni w podręczniki dla zawodu cukierniczego oraz zakup odzieży roboczej dla uczniów.
Read more