O szkole
W dniach 20-21.11.2015 r. uczniowie naszej szkoły przygotowywali i obsługiwali dwudniowe sympozjum dla nauczycieli, którego organizatorem był Michalicki Zespół Szkół w Miejscu Piastowym.
W piątek podaliśmy gościom rolady rybne, ryby pieczone, kaszankę kaszubską, potrawy z jaj i sałatki, a jako danie gorące – krokiety z kapustą i grzybami z sosem pomidorowym. Ogromny zachwyt wzbudziły sweet - shoty.
W sobotę serwowaliśmy półmiski wędlin i mięs pieczonych, galaretki i mięsa w galarecie, różnego rodzaju sałatki. W tym dniu daniem gorącym były roladki drobiowe z warzywami pieczone w boczku podawane z ryżem i czerwoną kapustą.
W ramach organizacji gastronomicznej imprezy odpowiedzialni byliśmy również za przygotowanie przerwy kawowej, której atrakcją były tapasy, czyli mini kanapki charakterystyczne dla kuchni hiszpańskiej.
Mamy nadzieję, że spełniliśmy wymagania zleceniodawcy... (zapraszamy do galerii)
Nauczyciele przedmiotów zawodowych dziękują wszystkim uczniom, którzy zaangażowali się w przygotowanie, organizację i obsługę imprezy, promującej naszą szkołę.
http://zsgh.pl/szkola/index.php?option=com_content&view=article&id=2610:obsluga-gastronomiczna-sympozjum-w-miejscu-piastowym&catid=113&Itemid=902#sigProId74792aed12