ob 01Adrianna JurczakWojciech Marek otrzymali tytuł finalisty  IV  Kulinarnego Pucharu Śląska Szkół Gastronomicznych. W zmaganiach konkursowych wzięło udział kilkadziesiąt szkół. O zdobyciu tego tytułu i reprezentacji szkoły w finale decydowały opracowane autorskie normatywy na zakąskę i deser nawiązujący do  tradycji kuchni śląskiej w nowoczesnych odsłonach a także ich wykonanie. Oto potrawy, które zdecydowały o wejściu do finału:

 

  • przystawka  „Śląski kartofel z  fantazją śledziową w asyście dipu sztygarowego”
  • deser „ Sernik cytrynowo – imbirowy z szatą sosu pomarańczowego z dodatkiem chili i wódki Złotej Wałbrzyskiej i kawioru górniczego”.


Dnia 12 marca 2018 r. podczas GASTROSILESIA w Katowicach uczniowie naszej szkoły będą walczyć o podium, wykonując 7 porcji dania głównego w czasie 90 minut, korzystając z przygotowanej przez organizatora spiżarni i „black boxów”.
Do konkursu przygotowują uczniów: pani Wioletta Aszklar i pani Marta Szelc.

Życzymy im dalszych sukcesów!

Aktualności

Czas karnawału w tym roku wyjątkowo długi i obfitujący w różne karnawałowe zabawy. Tym razem uczniowie szkoły przysposabiającej do pracy wraz z wychowawcami panią Dorotą Dołęgowską i Gabrielą Reng uczestniczyli w balu zorganizowanym przez Ośrodek Rewalidacyjno-Edukacyjno-Wychowawczy w Rymanowie. Zabawa odbyła się 7 lutego w restauracji Jaś Wędrowniczek.

Nasza oferta

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju
ul. Piwarskiego 19
38-440 Iwonicz-Zdrój

tel. 134 375 431
fax 134 350 326

www: www.zsgh.pl
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

NIP 684-23-73-934
REGON 371180820