Projekty UE
Za nami kolejne, tym razem "słodkie", szkolenia w ramach projektu „Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju”, który jest realizowany w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Młodzież ZSGH miała możliwość skorzystania z następujących szkoleń:
Szkolenie z karmelu - uczestnicy szkolenia zapoznali się, m.in. z techniką obróbki, przygotowania i gotowania karmelu na kwiaty, owoce i inne figury. Barwili i wylewali figurki 3D, a także przygotowywali koronki oraz dekoracje na tortach.
http://zsgh.pl/szkola/index.php?option=com_content&view=article&id=2913:szkolenia-cukiernicze&catid=145&Itemid=1307#sigProIdca397f1a7c
Szkolenie w czekoladzie - tutaj również szkolenie opierało się w głównej mierze na zajęciach praktycznych, podczas których uczniowie i uczennice zapoznali się, m.in. z tworzeniem pralin, trufli, dekoracji czekoladowych, a także modelowaniem i barwieniem czekolady.
http://zsgh.pl/szkola/index.php?option=com_content&view=article&id=2913:szkolenia-cukiernicze&catid=145&Itemid=1307#sigProIdd8f6d2dd90
Szkolenie w stylu angielskim - szkolenie również atrakcyjne, nie tylko pod względem wizualnym. W programie znalazły się, m.in. takie zagadnienia jak: lukry i masy plastyczne, barwienie, odciskanie faktur na powierzchni lukru przy pomocy różnych technik i narzędzi, wytwarzanie tortów i figur w niestandardowych kształtach oraz tworzenie figurek 3D na tortach.
http://zsgh.pl/szkola/index.php?option=com_content&view=article&id=2913:szkolenia-cukiernicze&catid=145&Itemid=1307#sigProIdfe78ba75f3
Po ukończeniu szkoleń uczestnicy i uczestniczki otrzymali certyfikaty i zaświadczenia.