Uczniowie Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju W marcu 2015 r. uczestniczyli w kolejnym "słodkim" szkoleniu w ramach projektu "Podkarpacie stawia na zawodowców", współfinansowanego przez Unię Europejską, ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Tematem szkolenia, w którym uczestniczyli uczniowie i uczennice z klasy II Techniukum w zawodzie technik technologii żywności z kwalifikacją cukierniczą były desery.

"Deser" pochodzi od francuskiego desservir - "czyścić stół". Deser jest potrawą jadaną zazwyczaj na zakończenie posiłku głównego lub na podwieczorek czy drugie śniadanie. Najczęściej jest to potrawa słodka. Wiedza uczestników szkolenia została wzbogacona o takie pojęcia jak: desery lodowe, sorbety, desery niescalone i desery scalone na zimno oraz sposoby ich podawania i dekorowania.

Aktualności

Czas karnawału w tym roku wyjątkowo długi i obfitujący w różne karnawałowe zabawy. Tym razem uczniowie szkoły przysposabiającej do pracy wraz z wychowawcami panią Dorotą Dołęgowską i Gabrielą Reng uczestniczyli w balu zorganizowanym przez Ośrodek Rewalidacyjno-Edukacyjno-Wychowawczy w Rymanowie. Zabawa odbyła się 7 lutego w restauracji Jaś Wędrowniczek.

Nasza oferta

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju
ul. Piwarskiego 19
38-440 Iwonicz-Zdrój

tel. 134 375 431
fax 134 350 326

www: www.zsgh.pl
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

NIP 684-23-73-934
REGON 371180820