Projekty UE
Ze szczerym smutkiem, po 28 dniach spędzonych w Maladze, opuszczamy to piękne miasto z wieloma tradycjami. Zostaliśmy przydzieleni do swoich miejsc pracy, w których nie tylko poznaliśmy dania kuchni hiszpańskiej, ale także język oraz ludzi, którzy pokierowali nami podczas praktyk, aby jak najlepiej wykorzystać czas przeznaczony na naukę zawodu.
Dni wolne od pracy spędzaliśmy aktywnie, podróżując z panią Kamilą, która była naszym przewodnikiem oraz panią Natalią, będącą naszym tłumaczem, nie tylko na kursach kuchni hiszpańskiej. Jazda autobusem była najlepszym czasem na regenerację po udanym i ciężkim tygodniu stażu. Podróżując odkryliśmy najpiękniejsze zakątki Andaluzji i poznaliśmy jej historię. Udało nam się zobaczyć jedno z najpiękniejszych miejsc w Europie - Caminito del Rey czyli tzw. Ścieżkę Króla, a także klimatyczną Rondę, przepiękny Gibraltar oraz Nerję, Mijas, Coin, Jaen i wiele, wiele więcej.
Przychodnie lekarskie nie były nam obce lecz my, dzielni uczniowie gastronomika, nie poddawaliśmy się. Najwytrwalsi z nas ani razu nie odwiedzili lekarza, jednak ci, którzy tego potrzebowali zawsze mogli liczyć na Wojtka z Tribeki. Ostatniego dnia pobytu w hotelu musieliśmy zmierzyć się z trudnościami, jakimi były ograniczone kilogramy bagażu.
Chcielibyśmy podziękować pani Agnieszce Kasprzyk-Sowie oraz pani Katarzynie Jurasz-Świerczek za pomoc i wytrwanie w ciężkich chwilach naszego pobytu.
Anna Wewiórska
Kacper Karamus
Piotr Wołczański
http://zsgh.pl/szkola/index.php?option=com_content&view=article&id=2895:adios&catid=148&Itemid=1324#sigProId8d58be8560