hola11Na początku Malaga zdecydowanie nas zaskoczyła. Na lotnisku panował chłód, padał deszcz i wiał silny, porywisty wiatr (prawie jak u nas), lecz z biegiem czasu pogoda była coraz piękniejsza i zachęcała do spacerów. Z lotniska pojechaliśmy do naszego miejsca zakwaterowania. Na miejscu czekały na nas piękne (głównie jednoosobowe) pokoje. Najbardziej spodobał nam się pokój integracji (gdzie integrujemy się co wieczór ;-), jest to miejsce, w którym znajdują się kolorowe kanapy i wielki telewizor, dzięki któremu możemy podszlifować swój język hiszpański.

My, wiecznie głodni uczniowie gastronomika, zostaliśmy drugi raz zaskoczeni - wykwintną andaluzyjską kuchnią, która jest nie tylko smaczna, ale również bardzo kolorowa i zachęca do skosztowania wszystkiego. Po kolacji, mimo wielkiego zmęczenia, wybraliśmy się na spacer po Maladze. Na początku wszystkie ulice wydawały się podobne, jednak udało się nam nie zgubić. Drugi dzień zaczęliśmy od spotkania z naszą organizacją partnerską Tribeką. Czekała tam na nas bardzo miła Rebeka, która zapoznała nas z programem stażu oraz oprowadziła po charakterystycznych punktach miasta.
W przerwie my, nadal wiecznie głodni uczniowie gastronomika, czym prędzej udaliśmy się do pobliskich restauracji. Najedzeni mogliśmy kontynuować poznawanie Malagi. Z panią przewodnik zwiedziliśmy ruiny zamku Alcazaba, muzeum Pabla Picassa, port i plażę. My, wciąż wiecznie głodni uczniowie gastronomika, po owocnym zwiedzaniu udaliśmy się na kolację do naszego hostelu.
W pierwszych dniach naszego pobytu w Maladze poznawaliśmy drogi do miejsc naszego stażu. Całkiem przypadkowo natknęliśmy się na targ ze świeżymi owocami, warzywami, serami i owocami morza oraz tradycyjną szynką serrano. Na pewno przez najbliższe tygodnie wciąż będziemy znajdować różne ciekawe miejsca ,,PRZEZ PRZYPADEK’’ :D
Po południu postanowiliśmy wybrać się całą grupą na plażę aby odpocząć i pooglądać przepiękne morze.

Pozdrawiamy z bardzo ciepłej już Malagi ;-)

Roksana Lenik

Gabriela Niedziela

Marcelina Owsiak

Tomasz Chmiel

Aktualności

Czas karnawału w tym roku wyjątkowo długi i obfitujący w różne karnawałowe zabawy. Tym razem uczniowie szkoły przysposabiającej do pracy wraz z wychowawcami panią Dorotą Dołęgowską i Gabrielą Reng uczestniczyli w balu zorganizowanym przez Ośrodek Rewalidacyjno-Edukacyjno-Wychowawczy w Rymanowie. Zabawa odbyła się 7 lutego w restauracji Jaś Wędrowniczek.

Nasza oferta

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju
ul. Piwarskiego 19
38-440 Iwonicz-Zdrój

tel. 134 375 431
fax 134 350 326

www: www.zsgh.pl
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

NIP 684-23-73-934
REGON 371180820