Projekty UE
Uczniowie, którzy uzyskali najwyższą liczbę punktów w I etapie rekrutacji do projektu
„Skarby regionów Europy / Treasure regions”,
finansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Programu PO WER,
zostali zakwalifikowani do II etapu - rozmowy kwalifikacyjnej z języka angielskiego.
Rozmowa kwalifikacyjna zostanie przeprowadzona w czwartek 5 stycznia 2017 w sali 404 od godziny 8:05. Kolejność według poniższej listy rankingowej. Uczniowie normalnie biorą w tym dniu udział w planowych lekcjach – przychodzą na rozmowę na wyznaczona godzinę.
Lp. | Nazwisko i imię | Klasa | Godzina |
1. | Borek Weronika | II | 08:0 |
2. | Chmiel Tomasz | II | 08:15 |
3. | Cwynar Daniel | I | 08:25 |
4. | Dudek Maciej | III | 08:35 |
5. | Frankiewicz Kamil | II | 08:45 |
6. | Gazda Aleksandra | I | 08:55 |
7. | Jaślar Kamila | I | 09:05 |
8. | Józefczyk Ewelina | II | 09:15 |
9. | Karamus Kacper | I | 09:25 |
10. | Knap Karolina | III | 09:35 |
11. | Lenik Roksana | III | 09:45 |
12. | Marek Wojciech | II | 09:55 |
13. | Masłyk Natalia | II | 10:05 |
14. | Mazgaj Małgorzata | II | 10:15 |
15. | Mikosz Iwona | II | 10:25 |
16. | Niedziela Gabriela | II | 10:35 |
17. | Obłój Jakub | I | 10:45 |
18. | Owsiak Marcelina | III | 10:55 |
19. | Perłak Klaudia | II | 11:05 |
20. | Piątek Anna | II | 11:15 |
21. | Swatek Klaudia | IV | 11:25 |
22. | Szczepanik Gabriela | II | 11:35 |
23. | Śliwa Weronika | I | 11:45 |
24. | Wiewiórska Anna | II | 11:55 |
25. | Wołczańska Agata | III | 12:05 |
26. | Wołczański Piotr | III | 12:15 |
27. | Wyskiel Aleksandra | I | 12:25 |
28. | Zima Jadwiga | IV | 12:35 |
ZAGADNIENIA Z JĘZYKA ANGIELSKIEGO – II ETAP REKRUTACJI
- Krótka prezentacja swojej osoby, szkoły, miejscowości i kraju.
- Zwroty grzecznościowe.
- Pytania i prośby o pozwolenie, wyjaśnienie, pomoc, itp.
- Umiejętność określania czasu (np. ustalenie dni stażu, godzin rozpoczęcia i zakończenia pracy).
- Praktyczna znajomość liczebników (określanie i rozumienie ilości, długości, cen, itp.).
- Zgłaszanie sytuacji problemowych (złe samopoczucie, kontakt z opiekunem, itp.).
- Pytania o drogę. Umiejętność zrozumienia wskazówek gdzie coś jest i jak gdzieś dojść.
- Umiejętność zrozumienia instrukcji, poleceń, wyjaśnień dotyczących danego stanowiska.
OSOBY ZAKWALIFIKOWANE DO UDZIAŁU W PROJEKCIE BĘDĄ MUSIAŁY PRZYGOTOWAĆ SIĘ I ZDAĆ PRZED WYJAZDEM EGZAMIN Z TEMATU:
- Znajomość słownictwa z zakresu gastronomii i hotelarstwa odpowiednia dla danego zawodu (nazwy produktów spożywczych, potraw, czynności związanych ze sporządzaniem jedzenia czy podawaniem posiłków, nazwy sprzętu gastronomicznego, naczyń, mebli, wyposażenia pomieszczeń, itp.).
POWODZENIA!