20171122 173808

"Nowe trendy kulinarne w Polsce i na świecie" oraz "Catering dietetyczny" to kursy przeprowadzone w listopadzie 2017 r. w ramach projektu pn. „Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju”, który jest realizowany w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

Logo

Kursy zostały skierowane dla uczniów i uczennic Technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz Zasadniczej Szkoły Zawodowej w zawodzie kucharz. Uczestnicy i uczestniczki kursu "Nowe trendy kulinarne w Polsce i na świecie" zapoznali się z nowoczesnymi trendami, innowacyjnymi technikami i nowymi produktami w kuchni, a także urządzeniami i sprzętem stosowanym w nowych technikach kulinarnych.

Druga grupa uczniów i uczennic uczestniczących w kursie "Catering dietetyczny" dowiedziała się jakie są rodzaje diet oraz trendy na rynku dietetycznym. Kurs obejmował również moduł praktyczny, w ramach którego młodzież sporządzała i komponowała potrawy dietetyczne.

Po ukończeniu szkoleń uczestnicy i uczestniczyki otrzymali certyfikaty i zaświadczenia.

Aktualności

Czas karnawału w tym roku wyjątkowo długi i obfitujący w różne karnawałowe zabawy. Tym razem uczniowie szkoły przysposabiającej do pracy wraz z wychowawcami panią Dorotą Dołęgowską i Gabrielą Reng uczestniczyli w balu zorganizowanym przez Ośrodek Rewalidacyjno-Edukacyjno-Wychowawczy w Rymanowie. Zabawa odbyła się 7 lutego w restauracji Jaś Wędrowniczek.

Nasza oferta

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju
ul. Piwarskiego 19
38-440 Iwonicz-Zdrój

tel. 134 375 431
fax 134 350 326

www: www.zsgh.pl
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

NIP 684-23-73-934
REGON 371180820