Projekty UE
"Nowe trendy kulinarne w Polsce i na świecie" oraz "Catering dietetyczny" to kursy przeprowadzone w listopadzie 2017 r. w ramach projektu pn. „Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju”, który jest realizowany w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Kursy zostały skierowane dla uczniów i uczennic Technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz Zasadniczej Szkoły Zawodowej w zawodzie kucharz. Uczestnicy i uczestniczki kursu "Nowe trendy kulinarne w Polsce i na świecie" zapoznali się z nowoczesnymi trendami, innowacyjnymi technikami i nowymi produktami w kuchni, a także urządzeniami i sprzętem stosowanym w nowych technikach kulinarnych.
http://zsgh.pl/szkola/index.php?option=com_content&view=article&id=3023:kuchnia-fusion-2023&catid=145&Itemid=1307#sigProId42a7c9959a
Druga grupa uczniów i uczennic uczestniczących w kursie "Catering dietetyczny" dowiedziała się jakie są rodzaje diet oraz trendy na rynku dietetycznym. Kurs obejmował również moduł praktyczny, w ramach którego młodzież sporządzała i komponowała potrawy dietetyczne.
http://zsgh.pl/szkola/index.php?option=com_content&view=article&id=3023:kuchnia-fusion-2023&catid=145&Itemid=1307#sigProIdfb2d13cdb6
Po ukończeniu szkoleń uczestnicy i uczestniczyki otrzymali certyfikaty i zaświadczenia.