Projekty UE
Uczniowie Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju W grudniu 2014 r. uczestniczyli w kolejnym szkoleniu w ramach projektu "Podkarpacie stawia na zawodowców", współfinansowanego przez Unię Europejską, ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. Młodzież miała możliwość wzięcia udziału w szkoleniu z karmelu.
W ramach szkolenia uczennice i uczniowie z klasy II Techniukum w zawodzie technik technologii żywności z kwalifikacją cukierniczą Zapoznanali się ze sprzętem potrzebnym do pracy, techniką obróbki karmelu oraz poznali barwienie karmelu metodą napowietrzania. Uczniowie gotowali i przygotowywali karmel na podstawy i ażur. W ramach ćwiczeń wykonali figurki, kwiatowe elementy przeciągane, wstążki, a także paterę z owocami. Na zakończenie szkolenia został przeprowadzony egzamin, podczas którego młodzież musiała wykazać się inwencją twórczą i wykonać pracę według własnego pomysłu.
http://zsgh.pl/szkola/index.php?option=com_content&view=article&id=2486:karmel&catid=136&Itemid=1297#sigProId99595b0e90