O szkole
W dniu 22 maja uczniowie klasy lll ZK na lekcji zawodowej mieli za zadanie zaplanować i wykonać potrawy charakterystyczne dla różnego rodzaju przyjęć okolicznościowych. Przygotowując się do zajęć wykorzystaliśmy zdobytą wiedzę teoretyczną i praktyczną z zakresu sporządzania potraw. Na nasz bankiet przygotowaliśmy:
-zakąski: kolorowy chłodnik z papryki, tarteletki z szynką
-danie główne: zupę krem z cukinii z grzanką i chipsami z selera, roladę z indyka w miodzie i sezamie z sosem pomarańczowym, kokosową kaszą bulgur i glazurowaną marchewką
-desery: budyń migdałowy z sosem czekoladowym, leguminę z kaszy jaglanej z musem malinowym oraz deser "ciasteczkowy".
Nasze potrawy prezentowały się znakomicie, jak się okazało również dobrze smakowały. Pracowaliśmy pod opieką Pani Ewy Litarowicz.
Oto efekty naszej pracy
http://zsgh.pl/szkola/index.php?option=com_content&view=article&id=3110:organizacja-przyjecia-okolicznosciowego&catid=113&Itemid=902#sigProId160bad6ab7