Projekty UE
W ramach projektu pn. „Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju”, który jest realizowany w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, w czerwcu 2018 r. został przeprowadzony kurs "Catering dietetyczny" dla nauczycieli.
Celem kursu było podniesienie kompetencji nauczycielek w zakresie wprowadzania nowych technologii i trendów w nauczaniu przedmiotów zawodowych branży gastronomicznej. Kurs składał się z modułu teoretycznego i praktycznego. W części teoretycznej nauczycielki zapoznały się z trendami na rynku diet np. z dietami o udowodnionym działaniu prozdrowotnym, dietami eliminacyjnymi czy dietami alternatywnymi.
W części praktycznej nauczycielki uczestniczyły w warsztatach sporządzając i komponując różne potrawy dietetyczne, wegetariańskie i wegańskie.
http://zsgh.pl/szkola/index.php?option=com_content&view=article&id=3126:cd-dla-nauczycieli&catid=145&Itemid=1307#sigProIdf1772f2c02