Tegoroczny okres ferii zimowych część młodzieży "Gastronomika" spędziła aktywnie, uczestnicząc w kursach w ramach projektu pn. „Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju”.
Read moreProjekty UE
Aktualności
"Nowe trendy kulinarne w Polsce i na świecie" oraz "Catering dietetyczny" to kursy przeprowadzone w listopadzie 2017 r. w ramach projektu pn. „Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju”, który jest realizowany w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Read moreW lipcu i sierpniu 2017 r. młodzież ZSGH uczestniczyła w stażach zorganizowanych w ramach projektu pn. „Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju”, który jest realizowany w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Read more
Oznaczanie jakości ziarna zbóż i mąki.
Dnia 08.12.2017 r. uczniowie technikum w zawodzie technik technologii żywności uczestniczyli w warsztatach laboratoryjnych badania i oceny surowców oraz produktów zbożowych, które odbyły się w PWSZ, w Suchodole.
W pewien zwykły, chłodny listopadowy wtorek w Gastronomiku można było zaobserwować niezwykły ruch i ożywienie, wielu gości zdążających na spotkanie ze stażystami projektu „Skarby regionów Europy/Treasure regions”. Uczestnicy przygotowali prezentację, w której dzielili się swymi wspomnieniami z 4 tygodni stażu zawodowego w hiszpańskiej Maladze, włoskim Reggio Emilia i bułgarskiej Sofii.
Read moreW okresie letnim w ZSGH odbyły się kursy zaplanowane tym razem dla uczennic Technikum w zawodzie "technik hotelarstwa". W czerwcu 2017 r. odbył się „Kurs animatorów czasu wolnego”, natomiast w lipcu 2017 r. 120 godzinny „Kurs pilotów wycieczek”.
Read more