Na przełomie kwietnia i maja 2015 r. młodzież i nauczyciele Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju uczestniczyli w szkoleniu dot. organizacji pracy i optymalizacji wydajności z wykorzystaniem produktów gotowych i półproduktów, w ramach projektu" "Podkarpacie stawia na zawodowców", współfinansowanego przez Unię Europejską, ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

Celem szkolenia było przekazanie wiedzy praktycznej i teoretycznej związanej z nauką właściwej organizacji pracy, wykorzystaniem czasu pracy przy zastosowaniu półproduktów i produktów gotowych do sporządzania wyrobów cukierniczych w tym deserów.
Uczennice i uczniowie z klasy II Technikum w zawodzie technik technologii żywności z kwalifikacją cukierniczą oraz nauczyciele mieli możliwość wykonywania ćwiczeń praktycznych w porównaniu z tradycyjnymi metodami stosowanymi w produkcji. Dlatego też m.in. tiramisu, karpatka, WZ, sernik na zimno, krem do Meringa al caffe czy mufiny z ciasta piernikowego były wykonywane tradycyjnie i na bazie gotowego proszku. Uczestnicy szkolenia mogli porównać nie tylko metody i czas produkcji, ale również różnice w walorach smakowych wykonanych produktów.

Aktualności

Czas karnawału w tym roku wyjątkowo długi i obfitujący w różne karnawałowe zabawy. Tym razem uczniowie szkoły przysposabiającej do pracy wraz z wychowawcami panią Dorotą Dołęgowską i Gabrielą Reng uczestniczyli w balu zorganizowanym przez Ośrodek Rewalidacyjno-Edukacyjno-Wychowawczy w Rymanowie. Zabawa odbyła się 7 lutego w restauracji Jaś Wędrowniczek.

Nasza oferta

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju
ul. Piwarskiego 19
38-440 Iwonicz-Zdrój

tel. 134 375 431
fax 134 350 326

www: www.zsgh.pl
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

NIP 684-23-73-934
REGON 371180820