Wydarzenia - Aktualności

zd 01    Uczniowie klasy I technikum technologii żywności  - cukiernik w ramach zagadnień z przedmiotów zawodowych mieli okazję zapoznać się z zasadami programowania i obsługi drukarki spożywczej. Tworzyli własne kompozycje, grafiki do dekoracji ciast, tortów oraz innych wyrobów cukierniczych. Zajęcia pomogły rozwinąć zainteresowanie nowymi trendami w dekoracji wypieków.

Read more

koledy007Ten jakże piękny, świąteczny konkurs odbył się 10 stycznia 2019 roku w Domu Ludowym w Iwoniczu. Wzięły w nim udział dzieci przedszkolne oraz uczniowie ze szkół podstawowych i średnich naszej gminy. Uczestnicy prezentowali jasełka oraz kolędy i pastorałki. Naszą szkołę reprezentowały: Dorota Turczyńska z klasy I branżowej i Maja Adamiak uczennica klasy II technikum.

Read more

zd 01    11 stycznia 2019 r. w Zespole Szkół Spożywczych w Rzeszowie odbył się etap okręgowy XXIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. W zmaganiach wzięło udział 50 uczniów szkół ponadgimazjalnych województwa podkarpackiego, których zadaniem było rozwiązanie testu składającego się z 80 pytań. Naszą szkołę reprezentowały: Kamila Jaślar z klasy III oraz Andżelika Pudlik z klasy II w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, które wykazały się bogatą wiedzą na temat żywienia człowieka i produkcji żywności.
Uczennice do olimpiady przygotowywała Iwona Sikorowicz.
Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.

Read more

1Niecodziennego wyzwania podjęła się grupa 5 dzielnych hotelarek, która w piątkowy wieczór stanęła za ladą recepcyjną oraz w drzwiach kompleksu „Dwa serca”, witając ponad 300 gości zaproszonych na Galę Piłkarską. Była to pierwsza edycja gali zorganizowana przez Okręgowy Związek Piłki Nożnej, na którą zostali zaproszeni piłkarze, trenerzy, sędziowie nie tylko z terenu Podkarpacia ale również Słowacji. Nie zabrakło gości honorowych, wśród których znaleźli się wiceprezydent miasta Krosna oraz przedstawiciele władz samorządowych.

Read more

tarW XXI edycji Rankingu Liceów i Techników miesięcznika „Perspektywy” Technikum w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju, po raz drugi, zdobyło tytuł „Brązowej Szkoły 2019” i znalazło się na 27. miejscu wśród techników w województwie podkarpackim oraz wśród 5 najlepszych techników naszego regionu.

Tegoroczny Ranking wymagał analizy osiągnięć 1731 techników. Pod uwagę brane były sukcesy w olimpiadach zawodowych i przedmiotowych, wyniki matury z przedmiotów obowiązkowych na poziomie podstawowym i rozszerzonym oraz wyniki egzaminu zawodowego.

Zdobycie tytułu „Brązowej Szkoły 2019” jest dla nas powodem do dumy, a zarazem potwierdzeniem wysokiej jakości pracy naszej szkoły.

1W mroźny piątkowy poranek 04.01.2019 r. hotelarze z naszej szkoły przystąpili do rywalizacji w ramach konkursu „Najsprawniejszy uczeń w zawodzie-hotelarz”. Patronat honorowy objął Hotel Nafta Krosno, który jest fundatorem nagród dla najlepszych. Po pierwszym, pisemnym etapie znana jest już grupa hotelarek, która przechodzi do etapu II-praktycznego. Przed nimi przygotowanie autoprezentacji w językach polskim i angielskim oraz propozycji folderu reklamowego z ofertą usługową Hotelu Nafta Krosno.

Read more

Aktualności

Czas karnawału w tym roku wyjątkowo długi i obfitujący w różne karnawałowe zabawy. Tym razem uczniowie szkoły przysposabiającej do pracy wraz z wychowawcami panią Dorotą Dołęgowską i Gabrielą Reng uczestniczyli w balu zorganizowanym przez Ośrodek Rewalidacyjno-Edukacyjno-Wychowawczy w Rymanowie. Zabawa odbyła się 7 lutego w restauracji Jaś Wędrowniczek.

Nasza oferta

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju
ul. Piwarskiego 19
38-440 Iwonicz-Zdrój

tel. 134 375 431
fax 134 350 326

www: www.zsgh.pl
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

NIP 684-23-73-934
REGON 371180820