piekarz

Absolwent potrafi:

  • przygotować surowce do produkcji wyrobów piekarskich
  • sporządzić półprodukty piekarskie
  • dzielić ciasto na kęsy i kształtować wyroby piekarskie
  • przeprowadzać rozrost oraz wypiek pieczywa
  • określać rodzaje wyrobów piekarskich
  • przestrzegać zasad technologii i higieny pracy w trakcie realizacji zadań zawodowych
  • obsługiwać maszynyi urządzenia występujące w piekarniach
  • prowadzić rozliczenia technologiczne zużycia surowców do produkcji pieczywa

Możliwości zatrudnienia:

  • rzemieślnicze i przemysłowe zakłady piekarskie
  • cukiernie
  • zakłady gastronomiczne
  • punkty sprzedaży pieczywa
  • może samodzielnie prowadzić piekarnię lub cukiernię

Aktualności

Czas karnawału w tym roku wyjątkowo długi i obfitujący w różne karnawałowe zabawy. Tym razem uczniowie szkoły przysposabiającej do pracy wraz z wychowawcami panią Dorotą Dołęgowską i Gabrielą Reng uczestniczyli w balu zorganizowanym przez Ośrodek Rewalidacyjno-Edukacyjno-Wychowawczy w Rymanowie. Zabawa odbyła się 7 lutego w restauracji Jaś Wędrowniczek.

Nasza oferta

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju
ul. Piwarskiego 19
38-440 Iwonicz-Zdrój

tel. 134 375 431
fax 134 350 326

www: www.zsgh.pl
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

NIP 684-23-73-934
REGON 371180820