zd 01    Pod takim hasłem 12.04.2018 r. w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym w Grębowie odbyła się IX edycja Spotkania z Kuchnią. Celem konkursu była integracja uczniów przysposabiających do pracy, wdrażanie ich do doskonalenia własnych umiejętności zawodowych, pokonywanie barier, podnoszenie wiary we własne możliwości przez osiąganie sukcesów.
Naszą szkołę reprezentowali uczniowie: Andrzej Warzocha i Michał Masłyk. Wykonali oni „ Deserowy zawrót głowy”,  czyli kompozycję deserów: szyszki z jagły ekspandowanej, bezy z delikatnym mascarpone z nutą kajmaku, sweet-shoty z chrupką nutellą i musem brzoskwiniowym. Ciekawy sposób prezentacji deserów, ich dekoracja i walory smakowe spotkały się z dużym zainteresowaniem i uznaniem przybyłych gości i uczestników konkursu. 

Jury doceniając zaangażowanie i pomysłowość zespołów nagrodziło je wartościowymi upominkami.
Dodatkową atrakcją spotkania był pokaz sporządzania wyrobów czekoladowych przez cukiernię „Czekoladowa Chatka” oraz prezentacje sztuki carvingu w wykonaniu firmy „Carving Art.”
Uczniów do konkursu przygotowały panieElżbieta Twaróg i Iwona Sikorowicz.

Aktualności

Czas karnawału w tym roku wyjątkowo długi i obfitujący w różne karnawałowe zabawy. Tym razem uczniowie szkoły przysposabiającej do pracy wraz z wychowawcami panią Dorotą Dołęgowską i Gabrielą Reng uczestniczyli w balu zorganizowanym przez Ośrodek Rewalidacyjno-Edukacyjno-Wychowawczy w Rymanowie. Zabawa odbyła się 7 lutego w restauracji Jaś Wędrowniczek.

Nasza oferta

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju
ul. Piwarskiego 19
38-440 Iwonicz-Zdrój

tel. 134 375 431
fax 134 350 326

www: www.zsgh.pl
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

NIP 684-23-73-934
REGON 371180820