O szkole
Pod takim hasłem 12.04.2018 r. w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym w Grębowie odbyła się IX edycja Spotkania z Kuchnią. Celem konkursu była integracja uczniów przysposabiających do pracy, wdrażanie ich do doskonalenia własnych umiejętności zawodowych, pokonywanie barier, podnoszenie wiary we własne możliwości przez osiąganie sukcesów.
Naszą szkołę reprezentowali uczniowie: Andrzej Warzocha i Michał Masłyk. Wykonali oni „ Deserowy zawrót głowy”, czyli kompozycję deserów: szyszki z jagły ekspandowanej, bezy z delikatnym mascarpone z nutą kajmaku, sweet-shoty z chrupką nutellą i musem brzoskwiniowym. Ciekawy sposób prezentacji deserów, ich dekoracja i walory smakowe spotkały się z dużym zainteresowaniem i uznaniem przybyłych gości i uczestników konkursu.
Jury doceniając zaangażowanie i pomysłowość zespołów nagrodziło je wartościowymi upominkami.
Dodatkową atrakcją spotkania był pokaz sporządzania wyrobów czekoladowych przez cukiernię „Czekoladowa Chatka” oraz prezentacje sztuki carvingu w wykonaniu firmy „Carving Art.”
Uczniów do konkursu przygotowały panieElżbieta Twaróg i Iwona Sikorowicz.
http://zsgh.pl/szkola/index.php?option=com_content&view=article&id=3094:cos-slodkiego-cos-pysznego&catid=113&Itemid=902#sigProIdd73cb30bdb