20181119 153140

 

W listopadzie w naszej szkole zostały przeprowadzone dwa kursy. Były to Warsztaty sushi oraz Nowe trendy kulinarne w Polsce i na świecie.

Logo po A4 poziomy

Kursy zostały zorganizowane dla uczennic i uczniów ZSGH w ramach projektu pn. „Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju”, w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020, współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.

W ramach warsztatów sushi młodzież zapoznała się m.in. z przygotowaniem i doborem surowców (ryby, warzywa, ryż, owoce morza), krojeniem i filetowaniem ryby, przygotowywaniem pasty wasabi, rytuałem jedzenia sushi oraz posługiwania się pałeczkami.

Druga grupa uczniów podczas kursu Nowe trendy kulinarne w Polsce i na świecie została zapoznana z nowoczesnymi trendami, innowacyjnymi technikami i nowymi produktami w kuchni m.in. takimi jak sferyczne ravioli, technika vacum, gotowanie w niskich temperaturach metodą sous vide, kuchnia fusion, slow food czy food desing.

Aktualności

Czas karnawału w tym roku wyjątkowo długi i obfitujący w różne karnawałowe zabawy. Tym razem uczniowie szkoły przysposabiającej do pracy wraz z wychowawcami panią Dorotą Dołęgowską i Gabrielą Reng uczestniczyli w balu zorganizowanym przez Ośrodek Rewalidacyjno-Edukacyjno-Wychowawczy w Rymanowie. Zabawa odbyła się 7 lutego w restauracji Jaś Wędrowniczek.

Nasza oferta

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju
ul. Piwarskiego 19
38-440 Iwonicz-Zdrój

tel. 134 375 431
fax 134 350 326

www: www.zsgh.pl
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

NIP 684-23-73-934
REGON 371180820