Projekty UE
W dniach od 26 do 30 maja 2015 r. młodzież Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju brała udział w 16. Targach Piekarstwa, Cukiernictwa i Lodziarstwa BALTPIEK w Gdańsku w ramach projektu "Podkarpacie stawia na zawodowców", współfinansowanego przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Społecznego.
W wyjeździe edukacyjnym uczestniczyło 16 uczniów i uczennic Technikum w zawodzie technik technologii żywności z kwalifikacją cukierniczą. Celem wyjazdu było:
* zapoznanie się z prezentacją nowych produktów i technologii produkcji cukierniczej,
* poznanie innowacyjnego sprzętu cukierniczego,
* zapoznanie się z dodatkami i komponentami cukierniczymi i lodziarskimi, wyrobami cukierniczymi, lodami oraz galanterią cukierniczą,
* obserwacja widowiskowych konkursów i pokazów,
* udział w szkoleniu „Zasady tworzenia deserów restauracyjnych i pralin”,
* udział w pokazach, wykładach, seminariach i konferencjach: „Moda na diety cud? Cud, jeśli pomoże...”, „Fast food albo zdrowie – wybór należy do Ciebie!”, „Jesteśmy tym, co jemy”, „Globalne trendy w przetwórstwie mleczarskim”, „Gdzie są te pieniądze? Proste rozwiązania jak osiągnąć zyski w gastronomii”.
http://zsgh.pl/szkola/index.php?option=com_content&view=article&id=2534:wyjazd-do-gdanska&catid=136&Itemid=1297#sigProId76ca61b2d5