Projekty UE
Trening smaków czyli komponowanie, dobór składników smakowo-zapachowych do produkcji Sweet Shotów oraz elementów dekoracyjnych był tematem kolejnego szkolenia, jakie zostało przeprowadzone w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju w dnich 16 - 27 marca 2015 r. w ramach projektu "Podkarpacie stawia na zawodowców", współfinansowanego przez Unię Europejską, ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
W ramach szkolenia uczennice i uczniowie z klasy II Techniukum w zawodzie technik technologii żywności z kwalifikacją cukierniczą zapoznali się z nowymi trendami sztuki cukierniczej – Sweet Shotami, czyli innowacyjnymi, smacznymi, kolorowymi oraz efektownymi deserami prezentowanymi w małych kubeczkach.Desery te wystawiane są na bankietach, przyjęciach, iwentach, najczęściej prezentowane na stołach słodkich.
http://zsgh.pl/szkola/index.php?option=com_content&view=article&id=2489:smaki&catid=136&Itemid=1297#sigProId0da858bab8