z00618 marca 2015r. uczniowie klas pierwszych i drugich technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik technologii żywności uczestniczyli w zajęciach laboratoryjnych i wykładach organizowanych w ramach "Tygodnia Akademickiego" przez Państwową Wyższą Szkołę Zawodową im. Stanisława Pigonia w Krośnie – Suchodole.


Mieliśmy okazję wysłuchać wykładów na temat rolnictwa i towaroznawstwa. Po każdej prelekcji uczestniczyliśmy w konkursach, a za prawidłowo udzielone odpowiedzi zdobywaliśmy nagrody. Następnie w laboratorium badaliśmy właściwości gleby oraz jej odczyny. Po przeprowadzonych doświadczeniach uczestniczyliśmy w wykładzie na temat zwierząt alternatywnych w gospodarstwach rolnych i agroturystycznych. Bardzo interesujacym punktem spotkania było projektowanie ogrodów oraz zajęcia z ochrony i kształtowania krajobrazu. Na koniec naszego pobytu w Kampusie Politechnicznym zajęliśmy się produkcją cukierków na ból gardła z wykorzystaniem kwasu askorbinowego.
    Wyjazd do PWSZ w Krośnie dał nam możliwość zapoznania się z lokalnymi kierunkami studiów, sprzętem, jakim dysponuje uczelnia. Poszerzyliśmy także naszą wiedzę oraz udoskonaliliśmy umiejętności, szczególnie w zakresie działań laboratoryjnych, a także świetnie się bawiliśmy.

Aktualności

Czas karnawału w tym roku wyjątkowo długi i obfitujący w różne karnawałowe zabawy. Tym razem uczniowie szkoły przysposabiającej do pracy wraz z wychowawcami panią Dorotą Dołęgowską i Gabrielą Reng uczestniczyli w balu zorganizowanym przez Ośrodek Rewalidacyjno-Edukacyjno-Wychowawczy w Rymanowie. Zabawa odbyła się 7 lutego w restauracji Jaś Wędrowniczek.

Nasza oferta

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju
ul. Piwarskiego 19
38-440 Iwonicz-Zdrój

tel. 134 375 431
fax 134 350 326

www: www.zsgh.pl
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

NIP 684-23-73-934
REGON 371180820