Wydarzenia - Aktualności

1111Uczennica naszej szkoły Gabriela Niedziela wytańczyła Grand Prix  w  XIX Gminnym  Konkursie  Tańca TWIST. Konkurs odbył się 13 lutego w sali kina Wczasowicz w Iwoniczu-Zdroju. Uczestniczyły w nim zespoły taneczne i soliści z naszej gminy.  Gabrysia wspaniałym wykonaniem  swojego  układu  Taneczny mix podbiła serca publiczności i jurorów.  

Serdecznie gratulujemy!!!

zd 01  Maciej Dudek uczeń  klasy IV technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, wywalczył II miejsce w kategorii Młody Talent
w polskiej edycji konkursu barmańskiego
 „Calvados Nouvelle Vogue 2018”,
który odbył się 12 lutego 2018 r. w Krakowie.
  W zmaganiach konkursowych wzięło udział 20 uczniów szkół gastronomicznych z całego kraju. Tematem przewodnim tegorocznej edycji zawodów barmańskich były warzywa.

Read more

zd 01

Motto to przyświeca wielu młodym ludziom z Gastronomika. Nie widać ich, nie krzyczą głośno o tym, co robią. Po prostu są. I niosą pomoc tam, gdzie jest ona potrzebna. Jakże aktualny jest postulat Johanna Wolfganga von Goethego:

„Dobry bądź i szlachetny, bądź do pomocy gotowy!”

Read more

zd 01 W roku szkolnym 2017/18 po raz pierwszy ogłoszony został III etapowy konkurs skierowany do uczniów zasadniczej szkoły zawodowej na „Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz”. W I etapie szkolnym przystąpiło do niego kilkoro uczniów naszej szkoły, spośród których komisja wyłoniła 1 kandydata - Annę Piątek z klasy III zasadniczej szkoły zawodowej w zawodzie kucharz, która reprezentowała naszą szkołę w Gorlicach, gdzie odbył się II etap Okręgowy, składający się z części teoretycznej i praktycznej. Warunkiem zakwalifikowania się uczestników do kolejnego etapu ogólnopolskiego było uzyskanie 80% punktów z części teoretycznej i praktycznej konkursowych zmagań. Część teoretyczna obejmowała test z wiedzy gastronomicznej trwający 60 minut, natomiast część praktyczna składała się z przygotowania dwóch potraw w czasie nieprzekraczającym 240 minut. O rozdziale punktów w części praktycznej decydowały następujące elementy: organizacja i higiena pracy, wykonywanie potraw (spójność z tematem, staranność, technika wykonania, pomysłowość, dobór składników), ekspedycja potraw (dobór zastawy, sposób podania – wygląd i aranżacja dań składających się z potraw z drobiu w roli głównej).

Read more

zd 01 Pod tym hasłem odbyły się ostatnie zajęcia w klasie IV THKŻ z jednostek modułowych w zawodach: technik hotelarstwa, technik technologii żywności oraz kelner. Celem przeprowadzonych zajęć było podsumowanie cyklu kształcenia w poszczególnych zawodach. Przygotowany dla uczniów quiz, dostarczył im wielu emocji, a przy tym był nie tylko sprawdzeniem wiedzy i umiejętności, ale także fajną zabawą.

Read more

szopkidukla051Sebastian Krasuski i Natalia Dytko wykonanymi przez siebie szopkami, zachwycili  jury Międzynarodowego Konkursu Szopek Bożonarodzeniowych i 8 stycznia w Muzeum Historycznym w Dukli podczas uroczystego podsumowania konkursu, odebrali nagrody za I i  II miejsce w kategorii Szkół Ponadgimnazjalnych. Gratulujemy!!!

Read more

Aktualności

Tegoroczny okres ferii zimowych część młodzieży "Gastronomika" spędziła aktywnie, uczestnicząc w kursach w ramach projektu pn. „Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu Zdroju”.

Nasza oferta

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju
ul. Piwarskiego 19
38-440 Iwonicz-Zdrój

tel. 134 375 431
fax 134 350 326

www: www.zsgh.pl
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

NIP 684-23-73-934
REGON 371180820