Zapraszamy na kursy współfinansowane przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego dla uczniów i uczennic Technikum i ZSZ/Branżowej Szkoły I stopnia - język angielski branżowy, Technikum klasy II, III i IV w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz Zasadniczej Szkoły Zawodowej/Branżowej Szkoły I stopnia w zawodzie kucharz:

Warsztaty sushi, Nowe trendy kulinarne w Polsce i na świecie, Kuchnia fusion, Cetering dietetyczny, Kurs kelnerski

oraz w zawodzie kelner:

Kurs barmański, Kurs baristyczny i Kurs sommelierski

dla nauczycieli - Kurs sommelierski

Rekrutacja trwa od 11 stycznia 2019 r. do 21 stycznia 2019 r.

Formularz rekrutacyjny można odebrać w Biurze Projektu (sekretariat ZSGH). 

Więcej informacji w zakładce Projekty UE - Program poprawy jakości kształcenia zawodowego oraz na tablicy ogłoszeń.

Zasady przyjmowania uczniów do internatu

§ 82

1. O przyjęcie do internatu mogą się ubiegać uczniowie:

  1. z miejscowości, z której codzienny dojazd do szkoły jest niemożliwy lub w istotny sposób utrudniony, 
  2. ze stwierdzoną bardzo trudną sytuacją rodzinną, bez względu na miejsce zamieszkania,
  3. posiadający stan zdrowia uprawniający do zamieszkania w internacie.

2. Kwestionariusz z prośbą o przyjęcie do internatu wraz z innymi dokumentami określonymi w Statucie Szkoły składają uczniowie,  rodzice lub opiekunowie w terminie wyznaczonym przez dyrektora zespołu. Najczęściej terminem tym jest dla klas starszych ostatni dzień nauki szkolnej, a dla klas pierwszych dzień 15 lipca.

3. Decyzję o przyznaniu miejsca w internacie podejmuje Szkolna Komisja Pomocy Materialnej na posiedzeniu w dniu 1 sierpnia lub najbliższym dniu powszednim, gdy 1 sierpnia wypada w niedzielę lub dzień wolny od pracy.

4. Lista uczniów przyjętych do internatu publikowana jest na stronie szkoły w terminie do 10 sierpnia.

5. Uczniowie, którzy nie zostali przyjęci do internatu mogą odwoływać się do dyrektora zespołu w terminie 7 dni od daty publikacji listy z decyzją SKPM.

Aktualności

   11 stycznia 2019 r. w Zespole Szkół Spożywczych w Rzeszowie odbył się etap okręgowy XXIII Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. W zmaganiach wzięło udział 50 uczniów szkół ponadgimazjalnych województwa podkarpackiego, których zadaniem było rozwiązanie testu składającego się z 80 pytań. Naszą szkołę reprezentowały: Kamila Jaślar z klasy III oraz Andżelika Pudlik z klasy II w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, które ...

Nasza oferta

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju
ul. Piwarskiego 19
38-440 Iwonicz-Zdrój

tel. 134 375 431
fax 134 350 326

www: www.zsgh.pl
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

NIP 684-23-73-934
REGON 371180820