obr 01    Pod takim hasłem w dniach 13 i 14.09.2017r. odbyła się w Miejscu Piastowym  „Międzynarodowa Konferencja organizowana z okazji 100-lecia pracy socjalnej w USA”.  Nasza szkoła miała zaszczyt  przygotowania oprawy gastronomicznej tej uroczystości.
Uczniowie klas  II zawodowej w zawodzie kucharz oraz  I,II,III technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyli w pracach związanych z przygotowaniem wykwintnych potraw na kolację, śniadanie  i uroczysty obiad dla gości  uczestniczących w tej konferencji.  Nakryciem stołów oraz obsługą gości zajęli się uczniowie klas II i III technikum w zawodzie kelner, którzy pracowali w serwisie bufetowym i niemieckim.

Nadzór nad sprawnym przebiegiem czynności organizacyjnych pełniła pani  kierownik szkolenia praktycznego Ewa Ciuła a  pracę uczniów nadzorowały panie: Wioletta Aszklar, Halina Gazda, Krystyna Górska , Katarzyna Jurasz-Świerczek,  Iwona Sikorowicz i Irena Ząbkiewicz. Dla uczniów była to  okazja do doskonalenia umiejętności  zawodowych i sposobność do zmierzenia się z nową sytuacją wymagającą kreatywności, twórczego myślenia i umiejętnej współpracy w zespole.

Aktualności

    Pod tym hasłem odbyły się ostatnie zajęcia w klasie IV THKŻ z jednostek modułowych w zawodach: technik hotelarstwa, technik technologii żywności oraz kelner. Celem przeprowadzonych zajęć było podsumowanie cyklu kształcenia w poszczególnych zawodach. Przygotowany dla uczniów quiz, dostarczył im wielu emocji, a przy tym był nie tylko sprawdzeniem wiedzy i umiejętności, ale także fajną zabawą.

Nasza oferta

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju
ul. Piwarskiego 19
38-440 Iwonicz-Zdrój

tel. 134 375 431
fax 134 350 326

www: www.zsgh.pl
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

NIP 684-23-73-934
REGON 371180820