Zapraszamy na kursy współfinansowane przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego dla uczniów i uczennic Technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz Zasadniczej Szkoły Zawodowej w zawodzie kucharz:

  • Catering dietetyczny
  • Nowe trendy kulinarne w Polsce i na świecie

Rekrutacja trwa od 18 września 2017 r. do 29 września 2017 r.

Formularz rekrutacyjny można odebrać w Biurze Projektu (sekretariat ZSGH). 

Więcej informacji w zakładce Projekty UE - Program poprawy jakości kształcenia zawodowego.

 

KOMUNIKAT DLA ABSOLWENTÓW Technikum i Zasadniczej Szkoły Zawodowej

W sekretariacie do odbioru są świadectwa potwierdzające kwalifikację w zawodzie, dyplomy zawodowe i suplementy

 

kurskuch17Projekt „Skarby regionów Europy/Treasure regions”

Są na świecie miejsca zaczarowane, które tworzą niesamowici ludzie.
My mieliśmy szczęście trafić do jednego z nich. Miejsce to nazywa się Mary's Kitchen i znajduje się w miejscowości Albinea, w pobliżu Reggio Emilia. Jest to Szkoła Gotowania, którą prowadzą Mariagrazia, Alberto i Luca.

Ludzie z pasją i niesamowitymi zdolnościami nauczyli nas jak sporządzać kilka tradycyjnych przysmaków tego regionu.
Na kursie mogliśmy poznać tajniki gotowania zaczynając od nazw składników po sposób ich przygotowania. Nauczyliśmy się robić domowy makaron Tagiatelle, Lasagne Reggiano z zielonego szpinakowego ciasta, Tortelli, Soffritto do Tortelli, Ravioli, Cappeletti, Passatelli, Rosół z kapłona oraz Erbazzone Reggiano.
Poznać tyle ciekawych smaków było ucztą dla podniebienia, ponieważ później przygotowane przez nas potrawy degustowaliśmy. Nie zabrakło także nuty polskiego smaku – ugotowaliśmy nasz tradycyjny polski żurek, który próbowali i polubili nasi profesjonaliści. Na koniec kursu otrzymaliśmy certyfikaty w języku polskim i angielskim oraz firmowe fartuszki z własnoręcznymi podpisami naszych Master Chef-ów.
Było nam bardzo miło ich poznać i nauczyć się od mistrzów tylu wspaniałych potraw w niezapomnianej, energetycznej i twórczej atmosferze.

Adrianna J.

Aktualności

W ostatnią sobotę naszego pobytu w Bułgarii wybraliśmy się wraz włoską grupą stażystów na wycieczkę do oddalonej od Sofii o ok. 110 km Kopriwszticy. Pani Diana z Bulgaria Gateway powitała nas i opowiadała o miejscach, które będziemy zwiedzać.

Nasza oferta

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju
ul. Piwarskiego 19
38-440 Iwonicz-Zdrój

tel. 134 375 431
fax 134 350 326

www: www.zsgh.pl
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

NIP 684-23-73-934
REGON 371180820