Spotkanie z uczniami klas IV technikum i rodzicami tych uczniów odbędzie się 26.09.2017 r. (wtorek) o godzinie 16.00. 

Tematem zebrania jest egzamin maturalny.

Przepraszam za zmianę terminu.

DYREKTOR
Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich
w Iwoniczu-Zdroju
mgr Jan Barsznica

 

Zapraszamy na kursy współfinansowane przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego dla uczniów i uczennic Technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz Zasadniczej Szkoły Zawodowej w zawodzie kucharz:

  • Catering dietetyczny
  • Nowe trendy kulinarne w Polsce i na świecie

Rekrutacja trwa od 18 września 2017 r. do 29 września 2017 r.

Formularz rekrutacyjny można odebrać w Biurze Projektu (sekretariat ZSGH). 

Więcej informacji w zakładce Projekty UE - Program poprawy jakości kształcenia zawodowego.

 

KOMUNIKAT DLA ABSOLWENTÓW Technikum i Zasadniczej Szkoły Zawodowej

W sekretariacie do odbioru są świadectwa potwierdzające kwalifikację w zawodzie, dyplomy zawodowe i suplementy

 

CELE PROJEKTU


Projekt "Skarby regionów Europy / Treasure regions" skierowany jest do uczniów ZSGH w Iwoniczu-Zdroju.

Ma na celu zorganizowanie staży zagranicznych dla uczniów - 4 grupy po 16 uczniów. 

Podstawowe cele projektu, to:

  • zwiększenie szans uczestników na zatrudnienie poprzez zdobycie podczas stażu nowych umiejętności (w tym kompetencji językowych, zawodowych, informatycznych), wiedzy, doświadczenia potwierdzonych certyfikatami;
  • rozwijanie w uczestnikach i pozostałych uczniach szkoły kluczowych umiejętności pracowniczych; wzrost kompetencji społecznych i umiejętności interpersonalnych;
  • zwrócenie uwagi na możliwość wykorzystania produktów regionalnych i tradycyjnych w promocji regionu, w rozwoju branży gastronomiczno-hotelarskiej, w zakładaniu i rozwoju własnego przedsiębiorstwa, także na terenach wiejskich Podkarpacia;
  • poznanie produktów regionalnych i tradycyjnych Włoch, Hiszpanii i Bułgarii;
  • poznanie rodzimych wyrobów tradycyjnych Podkarpacia, docenienie ich wartości, promowanie ich i wykorzystanie ich znajomości jako atutu w promocji własnej na rynku pracy;
  • pokazanie (na przykładach regionów Emilia-Romania, Andaluzja, Sofia) możliwości i korzyści, jakie daje wspólna polityka i współpraca przedsiębiorców indywidualnych w regionie;
  • poznanie smaków i przepisów kuchni regionalnych i narodowych podczas stażu i kursów kulinarnych;
  • wyrównywanie szans życiowych i na rynku pracy osób zagrożonych wykluczeniem;
  • podniesienie umiejętności samodzielnego zdobywania wiedzy;
  • doskonalenie umiejętności radzenia sobie w nowych sytuacjach, w obcym kulturowo środowisku;
  • kształtowanie postawy przedsiębiorczej, w szkole, miejscu pracy;
  • rozwijanie umiejętności dzielenia się wiedzą i doświadczeniem w środowisku szkolnym, lokalnym, międzynarodowym;
  • integracja międzynarodowa;
  • promocja szkoły i jej działań w środowisku lokalnym;
  • poznanie i wykorzystanie możliwości, jakie dają projekty unijne i rozpowszechnianie wiedzy o nich.

Aktualności

W ostatnią sobotę naszego pobytu w Bułgarii wybraliśmy się wraz włoską grupą stażystów na wycieczkę do oddalonej od Sofii o ok. 110 km Kopriwszticy. Pani Diana z Bulgaria Gateway powitała nas i opowiadała o miejscach, które będziemy zwiedzać.

Nasza oferta

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju
ul. Piwarskiego 19
38-440 Iwonicz-Zdrój

tel. 134 375 431
fax 134 350 326

www: www.zsgh.pl
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

NIP 684-23-73-934
REGON 371180820