Zapraszamy na kursy współfinansowane przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego dla uczniów i uczennic Technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz Zasadniczej Szkoły Zawodowej w zawodzie kucharz:

  • Catering dietetyczny
  • Nowe trendy kulinarne w Polsce i na świecie

Rekrutacja trwa od 18 września 2017 r. do 29 września 2017 r.

Formularz rekrutacyjny można odebrać w Biurze Projektu (sekretariat ZSGH). 

Więcej informacji w zakładce Projekty UE - Program poprawy jakości kształcenia zawodowego.

 

KOMUNIKAT DLA ABSOLWENTÓW Technikum i Zasadniczej Szkoły Zawodowej

W sekretariacie do odbioru są świadectwa potwierdzające kwalifikację w zawodzie, dyplomy zawodowe i suplementy

 

Logo

poprawaProjekt pt.
„Program poprawy jakości kształcenia zawodowego
w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich
w Iwoniczu Zdroju”
(Uchwała Rady Powiatu)
jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej
w ramach
Europejskiego Funduszu Społecznego

            Od 1 grudnia 2016 r. w naszej szkole rozpoczęła się realizacja projektu pt. „Program poprawy jakości kształcenia zawodowego w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju”, który potrwa do 30 września 2019 r. Projekt realizowany jest w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020, Oś Priorytetowa IX, Działania 9.4 Poprawa jakości kształcenia zawodowego.

Celem projektujest poprawa jakości kształcenia zawodowego poprzez doskonalenie umiejętności i kompetencji nauczycieli, podniesienie umiejętności zawodowych uczniów i uczennic, wzbogacenie oferty edukacyjnej, podjęcie aktywnej współpracy z otoczeniem społeczno-gospodarczym, a także wzrost zatrudnienia absolwentów poprzez poprawę jakości szkolnictwa zawodowego dostosowanego do potrzeb rynku pracy.

Projekt skierowany jest do uczniów i uczennic Technikum w zawodzie: technik hotelarstwa, technik żywienia i usług gastronomicznych, technik technologii żywności, kelner oraz do uczniów i uczennic Zasadniczej Szkoły Zawodowej, a także do nauczycieli zawodu.

Uczniowie i uczennice będą mogli skorzystać z następujących form wsparcia:

  1. Staże (150 godz.)
  2. Kursy/szkolenia/warsztaty:
  • Kurs języka angielskiego branżowego
  • Kurs kreowania wizerunku
  • Kurs Pilotów wycieczek
  • Kurs Animatorów czasu wolnego
  • Kurs Nowe trendy kulinarne w Polsce i na świecie
  • Kurs Catering dietetyczny
  • Kurs Kuchnie regionalne w nowych aranżacjach
  • Kurs Kuchnia fusion
  • Warsztaty Sushi
  • Kurs kelnerski
  • Szkolenie z karmelu
  • Szkolenie w czekoladzie
  • Szkolenie w stylu angielskim
  • Kurs barmański
  • Kurs baristyczny
  • Kurs sommelierski

Nauczyciele i nauczycielki będą mogli skorzystać z następujących form wsparcia:

  • Kurs języka angielskiego branżowego
  • Kurs sommelierski
  • Kurs Przygotowanie potraw fit
  • Kurs Kuchnia regionalna w nowych aranżacjach
  • Kurs Catering dietetyczny

W ramach projektu zostanie doposażona klasopracownia hotelarstwa i zmodernizowana sala obsługi gości. Ponadto uczniowie skorzystają z warsztatów laboratoryjnych w PWSZ w Krośnie.

Regulamin realizacji projektu oraz pozostałe informacje związane z realizacją projektu umieszczone są na szkolnej stronie internetowej www.zsgh.pl w zakładce „Projekty UE”, a także na tablicy informacyjnej.

Ponadto wszelkie informacje można uzyskać w Biurze Projektu (sekretariat ZSGH).

Zapraszamy do udziału w projekcie!

Aktualności

W ostatnią sobotę naszego pobytu w Bułgarii wybraliśmy się wraz włoską grupą stażystów na wycieczkę do oddalonej od Sofii o ok. 110 km Kopriwszticy. Pani Diana z Bulgaria Gateway powitała nas i opowiadała o miejscach, które będziemy zwiedzać.

Nasza oferta

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju
ul. Piwarskiego 19
38-440 Iwonicz-Zdrój

tel. 134 375 431
fax 134 350 326

www: www.zsgh.pl
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

NIP 684-23-73-934
REGON 371180820