plakat dpu1  plakat konkursy

 

UWAGA! Mieszkańcy internatu w pierwszej klasie zwolnieni są z opłaty za pobyt. Pokrywają tylko koszty wyżywienia!


Technikum na podbudowie gimnazjum 4-letnie:

 

technolog

Wybierając ten zawód, masz możliwość zdobycia 2 kwalifikacji: zawodu cukiernika oraz zawodu organizacji i nadzorowania produkcji spożywczej. Będziesz uczyć się nadzorowania i kontrolowania produkcji artykułów spożywczych, wdrażania nowych technologii, prowadzenia dokumentacji oraz obliczania kosztów produkcji. Zapoznasz się z procesami technologicznymi, zdobędziesz wiedzę i umiejętności w zakresie analizy żywności.


Miejscem Twojej pracy mogą być: zakłady przetwórstwa spożywczego, stanowiska pracy związane z analizą i produkcją żywności, zakłady przemysłu cukierniczego i cukiernie, hotele, sanatoria i szpitale oraz pracownie analityczne.

kelner

Wybierając ten zawód, nauczysz się profesjonalnej obsługi klientów, sporządzania potraw i napojów, planowania i organizowania oraz rozliczania imprez gastronomicznych. Dodatkowo możesz zdobyć umiejętności baristy i barmana.


Miejscem Twojej pracy mogą być: wszelkiego rodzaju instytucje związane z gastronomią, hotele, restauracje, kawiarnie, puby lub dyskoteki. Kelnerzy mogą także pracować dla firm cateringowych.

 

zywienie

Wybierając ten zawód, nauczysz się zasad sporządzania potraw, organizowania imprez, planowania jadłospisów oraz dekorowania stołów. Poznasz zasady żywienia człowieka i dietetyki oraz kuchnie różnych narodów. Zdobędziesz wiedzę ekonomiczną do zarządzania firmą w zakresie usług gastronomicznych i domowych, hotelarskich, agroturystyki.


Miejscem Twojej pracy mogą być: restauracje, hotele, pensjonaty, domy wczasowe, akademiki, bary, kawiarnie, sanatoria, instytucje zajmujące się obrotem żywnością, stacje sanitarno-epidemiologiczne, szpitale, organizacje ochrony konsumenta, instytucje zajmujące się upowszechnianiem wiedzy o żywieniu i żywności.

 

hotelarz

Wybierając ten zawód, poznasz ciekawą pracę hotelarza oraz zasady pracy w biurze podróży. Nauczysz się przyjmowania rezerwacji, promocji i sprzedaży usług hotelarskich, rozliczania kosztów oraz prowadzenia własnej firmy hotelarsko-turystycznej. Dodatkowo nauczysz się od podstaw 2 języków obcych.


Miejscem Twojej pracy mogą być: hotele, ośrodki wypoczynkowe, zakłady uzdrowiskowe, pensjonaty, zajazdy, a także współczesna baza ruchoma: promowa, kolejowa, lotnicza. Technik hotelarstwa może być również zatrudniony w organach administracji samorządowej, związanych z usługami hotelarskimi, a także w branżowych organizacjach i stowarzyszeniach. Może również prowadzić własną działalność gospodarczą w zakresie świadczenia usług hotelarskich.

Aktualności

20 listopada w ZS w Iwoniczu odbyła się Powiatowa Licealiada w tenisie stołowym drużynowym. Obie nasze drużyny zarówno dziewcząt jak i chłopców, po niezwykle zaciętej walce, w imponującym stylu wywalczyły I miejsca. Dziewczęta wystąpiły w składzie: Iwona Orlińska, Wiktoria Guzik, natomiast chłopców reprezentowali Bartłomiej Wiśniewski i Piotr Wołczański.

Nasza oferta

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju
ul. Piwarskiego 19
38-440 Iwonicz-Zdrój

tel. 134 375 431
fax 134 350 326

www: www.zsgh.pl
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

NIP 684-23-73-934
REGON 371180820