Ogłasza się REKRUTACJĘ NA STAŻ dla uczennic i uczniów Technikum,

który odbędzie się w lipcu lub sierpniu 2018 r.  w wymiarze 150 godzin. 

W ramach stażu uczeń/uczennica otrzyma stypendium stażowe w wys. 997,40 zł
Rekrutacja jest przedłużona do 30 kwietnia 2018 r.

Formularz rekrutacyjny można odebrać w Biurze Projektu (sekretariat ZSGH).

Więcej informacji w zakładce Projekty UE - Program poprawy jakości kształcenia zawodowego - Rekrutacja.

 UWAGA! Mieszkańcy internatu w pierwszej klasie zwolnieni są z opłaty za pobyt.

Pokrywają tylko koszty wyżywienia!


4-letnie technikum na podbudowie gimnazjum:

 

technologz innowacją
BARISTA – PROFESJONALNE PARZENIE I PODAWANIE KAWY

Wybierając ten zawód nauczysz się sporządzania wyrobów cukierniczych, nadzorowania i kontrolowania produkcji artykułów spożywczych, wdrażania nowych technologii, prowadzenia dokumentacji oraz obliczania kosztów produkcji. Zapoznasz się z procesami technologicznymi, zdobędziesz wiedzę i umiejętności w zakresie analizy żywności.

W ramach innowacji:

  • poznasz różne rodzaje kaw,
  • przygotujesz się do profesjonalnego parzenia i podawania kawy,
  • nauczysz się tworzenia wzorów na kawie.

Miejscem Twojej pracy mogą być: zakłady przetwórstwa spożywczego, stanowiska pracy związane z analizą i produkcją żywności, zakłady przemysłu cukierniczego i cukiernie, hotele, sanatoria i szpitale oraz pracownie analityczne.

 

kelnerz innowacją
SOMMELIER – PROFESJONALNY SERWIS WIN

Wybierając ten zawód nauczysz się profesjonalnej obsługi gości, sporządzania potraw i napojów, planowania i organizowania oraz rozliczania imprez gastronomicznych. Zdobędziesz także umiejętności baristy, barmana i sommeliera.

W ramach innowacji:

  • poznasz rodzaje i charakterystykę win oraz regionów winiarskich,
  • nauczysz się dobierać wina do potraw,
  • przygotujesz się do profesjonalnego serwisu win.

Miejscem Twojej pracy mogą być: wszelkiego rodzaju instytucje związane z gastronomią, hotele, restauracje, kawiarnie, puby lub dyskoteki. Kelnerzy mogą także pracować dla firm cateringowych.

 

 

zywieniez innowacją
DIETETYKA I FITNESS

Wybierając ten zawód nauczysz się zasad sporządzania potraw i napojów, organizowania imprez, planowania jadłospisów oraz dekorowania stołów. Poznasz zasady żywienia człowieka i dietetyki oraz kuchnie różnych narodów. Zdobędziesz wiedzę ekonomiczną niezbędną do zarządzania firmą.

W ramach innowacji podniesiesz kompetencje zawodowe z zakresu:

  • dietetyki,
  • cateringu dietetycznego,
  • fitness,
  • zdrowego stylu życia.

Miejscem Twojej pracy mogą być: restauracje, hotele, pensjonaty, domy wczasowe, akademiki, bary, kawiarnie, sanatoria, instytucje zajmujące się obrotem żywnością, stacje sanitarno-epidemiologiczne, szpitale, organizacje ochrony konsumenta, instytucje zajmujące się upowszechnianiem wiedzy o żywieniu i żywności.

 

 

hotelarzz innowacją
ZARZĄDZANIE SEKRETARIATEM

Wybierając ten zawód, poznasz ciekawą pracę hotelarza oraz zasady pracy w biurze podróży. Nauczysz się przyjmowania rezerwacji, promocji i sprzedaży usług hotelarskich, rozliczania kosztów oraz prowadzenia własnej firmy hotelarsko-turystycznej. Dodatkowo poznasz słownictwo zawodowe, także w języku obcym. 

W ramach innowacji przygotujesz się do:

  • profesjonalnego kreowania wizerunku,
  • fachowej obsługi sekretariatu,
  • obsługi urządzeń biurowych,
  • redagowania pism,
  • obsługi spotkań biznesowych.

Miejscem Twojej pracy mogą być: hotele, ośrodki wypoczynkowe, zakłady uzdrowiskowe, pensjonaty, zajazdy, a także współczesna baza ruchoma: promowa, kolejowa, lotnicza. Technik hotelarstwa może być również zatrudniony w organach administracji samorządowej, związanych z usługami hotelarskimi, a także w branżowych organizacjach i stowarzyszeniach. Może również prowadzić własną działalność gospodarczą w zakresie świadczenia usług hotelarskich.

 

Aktualności

    Pod takim hasłem 12.04.2018 r. w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym w Grębowie odbyła się IX edycja Spotkania z Kuchnią. Celem konkursu była integracja uczniów przysposabiających do pracy, wdrażanie ich do doskonalenia własnych umiejętności zawodowych, pokonywanie barier, podnoszenie wiary we własne możliwości przez osiąganie sukcesów.Naszą szkołę reprezentowali uczniowie: Andrzej Warzocha i Michał Masłyk. Wykonali oni „ Deserowy zawrót ...

Nasza oferta

Kontakt

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Iwoniczu-Zdroju
ul. Piwarskiego 19
38-440 Iwonicz-Zdrój

tel. 134 375 431
fax 134 350 326

www: www.zsgh.pl
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

NIP 684-23-73-934
REGON 371180820